Engelli Oğlunu Tekerlekli Arabayla İzmir'e Götürmek İstemesi - Son Dakika
Yerel

Engelli Oğlunu Tekerlekli Arabayla İzmir'e Götürmek İstemesi

Muğla'nın Ortaca ilçesinde spastik engelli oğlunu tedavi ettirmek amacıyla 3 tekerlekli el arabası ile İzmir'e götürmeye çalışan Zeynel İncesu hakkında Ortaca Kaymakamlığının "Aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali" suçlamasıyla yapılan incelemede savcılık takipsizlik kararı verdi.

08.01.2015 15:30

Ortaca'da, spastik engelli oğlunu tedavi ettirmek amacıyla 3 tekerlekli el arabası ile İzmir'e gitmek isteyen Zeynel İncesu hakkında "Aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali" suçlamasıyla yapılan incelemede savcılık takipsizlik kararı verdi.

Zeynel İncesu, 15 Aralık 2014'te beyin damarlarındaki tıkanma nedeniyle doğuştan spastik engelli 25 yaşındaki oğlu Metin'i belindeki 2,5 santimetre kayma nedeniyle tedavi için İzmir'e götürmek istemişti.

İncesu, oğlunu İzmir'e ambulansla götürebilmek için yaptığı başvurulardan cevap alamaması üzerine 3 tekerlekli el arabası ile yola çıkmıştı. Durumundan haberdar olan Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, İncesu'ya ambulans tahsis edilmesini sağlamıştı.

Metin İncesu'nun ambulansla götürüldüğü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde yapılan muayenesinde, İzmir'e sevkine gerek olmadığı kanaatine varılmış ve evine yollanmıştı.

Ailenin yeniden başvurusu üzerine tahsis edilen ambulansla Metin İncesu, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Burada yapılan tetkiklerin ardından aile, Ortaca'ya döndü.

Bu arada Zeynel İncesu hakkında spastik engelli oğlunu 3 tekerlekli el arabasına koyarak götürmesi nedeniyle Ortaca Kaymakamlığınca "Aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmuştu. Savcılık tarafından yapılan incelemede, İncesu hakkında takipsizlik kararı verildi.

Zeynel İncesu, AA muhabirine, hakkında yapılan suçlamadan dolayı üzgün olduğunu dile getirdi.

Soruşturmada takipsizlik kararı verildiğini, bunun da kendisine tebliğ edildiğini anlatan İncesu, "Evime ve çocuğuma bakamadığım gerekçesiyle soruşturma yapılmış. Ortaca'da bugüne kadar iki adreste ikamet ettim. Oturduğum yerlerdeki herkese sorabilirler. Keşke her baba sağlıklı evladına, benim çocuğuma gösterdiğim ilgiyi gösterse" dedi.

İncesu da Kaymakamlık, SYDV ve 112'den şikayetçi oldu

İncesu, kendisinin de Kaymakamlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve 112 Acil Servis ekiplerinden şikayetçi olduğunu, savcılığa şikayet dilekçesi verdiğini söyledi.

Ailesi ve çocukları için çalıştığını anlatan İncesu, "24 yıldır engelli oğlumla ilgileniyorum. Bundan sonra da ne gerekiyorsa onu yapacağım" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engelli Oğlunu Tekerlekli Arabayla İzmir'e Götürmek İstemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement