Erdoğan: "Bunları Marmaray çıldırtıyor" - - Son Dakika
Politika

Erdoğan: "Bunları Marmaray çıldırtıyor" -

Erdoğan: "Bunları Marmaray çıldırtıyor" -

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bunları MHP'nin Genel Başkanının memleketinde konuşmak bana ağır geliyor ama hakkı da söylemem lazım. Bu memlekete, bu millete bir şeyler verseydi, öper başıma koyardım, o zaman bizzat ben alkışlardım. Ama yok, eseri yok, eseri. Sadece hakaret etsin" dedi.

03.03.2014 21:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bunları MHP'nin Genel Başkanının memleketinde konuşmak bana ağır geliyor ama hakkı da söylemem lazım. Bu memlekete, bu millete bir şeyler verseydi, öper başıma koyardım, o zaman bizzat ben alkışlardım. Ama yok, eseri yok, eseri. Sadece hakaret etsin" dedi.

Erdoğan, partisince Devlet Bahçeli Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Hindistan'da ve dünyanın değişik yerlerinde 21 Türk şehitliğini tespit ettiklerini, hepsini yeniden ele aldıklarını, bakımlarını yaptıklarını ve onları tüm millete yeniden kazandırdıklarını söyledi.

Osmaniye'nin MHP'nin esersizlik siyasetine gereken cevabı vereceğine inandığını dile getiren Erdoğan, "Osmaniye inanıyorum ki 30 Mart'ta eser siyasetine, AK Parti'ye mührü vuracaktır. Sadece Osmaniye merkez değil tüm ilçeleriyle beldeleriyle vuracaktır, ben buna inanıyorum" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Ulaştırma ve haberleşmede 186 trilyon harcama yaptık. Eğitimde 274 trilyon harcama yaptık. Orman ve su işlerinde 218 trilyon harcama yaptık. Aile ve sosyal politikalarda 357 trilyon harcama yaptık. Toplu konutta 197 trilyon harcama yaptık. Sağlıkta 112 trilyon harcama yaptık. Enerjide 185 trilyon harcama yaptık" ifadesini kullandı.

Osmaniye'nin demiryollarını, rayını, makasını, traversini, malzemelerini Türkiye'de üreterek adeta sıfırdan yapmışcasına kendilerinin yenilediğini anlatan Erdoğan, sadece yolları yenilemekle kalmadıklarını, hat üzerindeki her biri mimari şaheser olan gar ve istasyonları aslına uygun restore ettiklerini bildirdi.

Şimdi Konya, Karaman, Ulukışla, Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa hızlı tren hattını inşa etmek için kolları sıvadıklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"2023'e kadar bu takvim içerisinde Karaman'dan başladık, bu tarafa doğru geliyor. Allah'ın izniyle kısa vadede güney hızlı tren hattını tamamlayıp, Osmaniye'yi yüksek hızlı tren ağına dahil ediyoruz. Osmaniye'nin doğuya giden demiryolu tabii 100 yıl öncenin şartlarında yapıldığı için trenler Nurdağı'nda rampadan çıkamıyordu. Fefzipaşa- Nurdağı arasındaki zaman kaybını, enerji kaybını, iş gücü kaybını, yük kaybını önlemek için Bahçe-Nurdağı varyantını yapıyoruz. İçinde 10 kilometre uzunluğunda, tek parça tünel var. Dağları deldik, dağları. İnanın biz gelene kadar Türkiye'de tünel sayısı, parmak sayılarını geçmezdi ama şimdi 100'e yakın tünel var. Biz Ferhat olduk, Ferhat. Siz de Şirin. Ferhat Şirin'e aşık oldu dağları deldi, biz de milletimize aşık olduk, dağlarımızı deliyoruz. Kah otomobiller geçiyor kah trenler geçiyor kah o tünellerden sular akıyor."

-Bunları Marmaray çıldırtıyor"-

"Bunları ne çıldırtıyor biliyor musunuz? Marmaray çıldırtıyor, Marmaray. 'Boğaz'ın 62 metre derinliğinden bu AK Parti bu Marmaray'ı nasıl yaptı?' Buna çıldırıyorlar" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları belirtti:

"İki gün sis oldu İstanbul'da, iki gün sis oldu, bu siste çok manidardır, bu Marmaray'dan günde 300 bin kişi geçti, 300 bin. Şimdi biliyorsunuz Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yapıyoruz. CHP bundan da rahatsız. Denizden köprüye gidiyorlar, yol olmadığı için şimdi ona bir şey yapamıyorlar. 250 metrelik kuleler yükseldi. 4 gidiş, 4 geliş, ortasından da ne gidiyor biliyor musunuz? Tren gidiyor. Bizim ecdadımız Fatih gemileri karadan yürüttü, biz de şimdi denizin altından yürütüyoruz. Bu ve onun biraz daha güneyinden iki katlı bir tüp geçit daha var, oradan da otomobiller geçecek, 2015'te de onu açacağız. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü de 2015'te açacağız."

-ak parti mitingi

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Erdoğan: 'Bunları Marmaray çıldırtıyor' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement