Ereğli'de Vatandaşların Sorunları Dinlendi - Son Dakika
Yerel

Ereğli'de Vatandaşların Sorunları Dinlendi

Ereğli\'de Vatandaşların Sorunları Dinlendi

AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

03.02.2015 18:06

AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Hasan Aydın isimli vatandaşın evine konuk olan AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun'u mahalle muhtarı Ercan Akın ve mahalle sakinleri karşıladı. Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinleri en büyük sıkıntılarının imar, doğalgaz, okul, kanalizasyon olduğunu söylediler.

"VATANDAŞ ODAKLI YÖNETİM ANLAYIŞI SERGİLİYORUZ"

Vatandaşların sorunlarını dinleyen ve not eden Belediye Başkanı Özkan Özgüven, "Öncelikle ikamet ettiğiniz alanlar tarım sahası. Bu sahaların imara açılması bakanlık nezdinde gerekli girişimler başlatacağız. Toplu ikamet ettiğiniz içinde hep birlikte belediyeye gelerek ve 'ifraz' uygulaması için müracaat edeceksiniz. İmar sorununuzu bu şekilde çözüm arayacağız. ve imar olmadığı için doğalgaz hattı gelmiyor. Gelse bile sadece mutfak için değil ısınmak amaçlı kullanım için almanız gerekiyor. Çünkü doğalgaz firması yatırımının karşılığını o şekilde alıyor" dedi.

2014 yılında 30 kilometre kanalizasyon çalışması yapılacağını kaydeden Özgüven, "Yıldırım Beyazıt Mahallesi de bu yatırımdan nasibini alacaktır" diye konuştu.

Vatandaş odaklı yönetim anlayışı ile belediyeyi halkın ayağına getirdiklerini ifade eden Özgüven, "Başkan Yardımcılarımız, Birim Müdürlerimiz ile sizlerin sorunlarınıza çözüm arıyoruz. Hizmet noktasında yapılabilecek çalışmaları sizlerle paylaşarak sizlerinde görüş ve önerilerinizi alıyoruz" dedi.

Mahalle sakinlerinin hastaneye gitmek için minibüs hattı istediklerini beyan etmeleri üzerine Özgüven, Minibüsçüler Kooperatifi ile görüşeceklerini ve bu sorunu gidermek için çalışacaklarını belirtti. Vatandaşların çocuklar için oyun parkı istemeleri üzerine Özgüven, çalışmaların başlatılması talimatını verdi.

"KAPALI SULAMA EREĞLİ'NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK"

AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, kapalı sulama sisteminin yüzde 20'lik katkı payını yüzde 1'e çektiklerini belirterek, "Ereğli Ovasının geleceğini şekillendirecek olan kapalı sulama sistemi için yapılan çalışmalar son aşamaya geldi. Artık iş imza atma aşamasında ve önümüzdeki günlerde imzaları atarak projenin startını vereceğiz. Okul konusunda şunu belirtmek isterim ki, Ereğli eğitim konusunda Konya'nın en fazla yatırım alan ilçesidir. Bu alanda yer varsa okul inşaatı için gerekli çalışmaları hemen başlatabiliriz. Ancak anladığım kadarıyla imar konusunda bir sıkıntı var ve bu sıkıntının aşılması gerekiyor" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ereğli'de Vatandaşların Sorunları Dinlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement