Ereğli Kapanan Yol Nedeniyle 5 Büyükbaş Hayvan Donarak Telef Oldu-1 - Son Dakika
Güncel

Ereğli Kapanan Yol Nedeniyle 5 Büyükbaş Hayvan Donarak Telef Oldu-1

Ereğli Kapanan Yol Nedeniyle 5 Büyükbaş Hayvan Donarak Telef Oldu-1

Kapanan yol nedeniyle 5 büyükbaş hayvan donarak telef oldu KONYA-Adana karayolunun yoğun kar yağışı nedeniyle dün den itibaren kapalı olması nedeniyle araçlar Ereğli'de dinlenme tesislerinde bekletildi.

08.01.2015 15:42

Kapanan yol nedeniyle 5 büyükbaş hayvan donarak telef oldu

KONYA-Adana karayolunun yoğun kar yağışı nedeniyle dün den itibaren kapalı olması nedeniyle araçlar Ereğli'de dinlenme tesislerinde bekletildi. Adana'dan İzmir'e canlı 7 kamyonla kesim için büyükbaş hayvan götürdüklerini belirten kamyon şöforu Mehmet Çakmak, 5 büyükbaş hayvanın donarak telef olduğunu öne sürdü.

Konya'da geçen pazartesi günü başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar ve tipi nedeniyle de Konya- Adana karayolu dünden itibaren ulaşıma kapatıldı. Yolun ulaşıma kapalı olması nedeniyle Adana'dan Konya istikametine gelen araçlar Ereğli İlçesi'nde dinlenme tesislerinde bekletildi.Tesislerde, bekleyen yüzlerce araç ve insanla doldu taştı. Bekleyen yolcular ve sürücüler ise duruma tepki gösterdi. Bazıları ise Konya'ya ameliyat olması gereken hastalarını hastaneye götürdüklerini ancak yol kapalı olduğu için mahsur kaldıklarını belirtti. Bir firmaya ait yaklaşık 120 canlı büyükbaş hayvanı kesim için 7 kamyonla Adana'dan İzmir'e taşıdıklarını belirten kamyon şoförü Mehmet Çakmak, "24 saattir Ereğli'de bekliyoruz. Havada çok soğuk. Bu yüzden de 5 büyükbaş hayvanımız telef oldu. Telef olan hayvanlarda diğerleri tarafından eziliyor. Bizim zararımızı kim ödeyecek."dedi.

Karayolları yetkilileri de yolun ulaşıma açılması için kar temizleme ve tuzlama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

(

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ereğli Kapanan Yol Nedeniyle 5 Büyükbaş Hayvan Donarak Telef Oldu-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement