Ermenistan'dan Görünen Caminin Minaresi Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Ermenistan'dan Görünen Caminin Minaresi Tamamlandı

Ermenistan\'dan Görünen Caminin Minaresi Tamamlandı

Iğdır'da yapımı devam eden Merkez Camisi'nin Ermenistan'dan görülen 82 metre yüksekliğindeki minarelerinden üçüncüsü de tamamlandı.

09.01.2013 12:08  Güncelleme: 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'da yapımı devam eden Merkez Camisi'nin Ermenistan'dan görülen 82 metre yüksekliğindeki minarelerinden üçüncüsü de tamamlandı. İl müftüsü Cüneyt Kulaz, her biri 220 bin liraya mal olan minarelerin dördüncüsünün yapımına Nisan ayında başlanacağını söyledi.

Bağlar Mahallesi'nde 2 bin metrekare alan üzerine 2006 yılında yapımına başlanan ve inşaatının yüzde 80'i tamamlanan camide, aynı anda 6 bin kişi namaz kılabilecek. Camide ayrıca kapalı otopark, kurban kesim yeri, morg, müftülük hizmet binası, konferans salonu, Kuran kursu, tuvalet, dernek odası ve kütüphane bulunacak. Cami için 3 milyon liraya ihtiyaç duyduklarını belirten İl Müftüsü Cüneyt Kulaz şunları söyledi:

"Minarelerin alemi ile birlikte yüksekliği 82 metre olduğu için Ermenistan'dan bile görünüyor. Böylesine muhteşem bir camiye sahip olmanın mutluluğu içindeyiz. Merkez Camisi tamamlandığında, Edirne'deki Selimiye Camisi'nin bir kopyası olacak."

Caminin yapımında görev alan 24 yıllık minare ustası Abdulkerim Usta da, Merkez Camisi'ne yaptığı üçüncü minarenin meslek hayatında bugüne kadar yaptığı 103'üncü minare olduğunu söyledi. - Iğdır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ermenistan'dan Görünen Caminin Minaresi Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement