Eski Başbakan Yardımcısı Babacan Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Eski Başbakan Yardımcısı Babacan Açıklaması

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye ekonomisinin geçen yıl yüzde iki nokta on büyüdüğünü hatırlatarak, "Bu yıl yüzde üç civarında büyüme bekliyoruz.

21.10.2015 14:20

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye ekonomisinin geçen yıl yüzde iki nokta on büyüdüğünü hatırlatarak, "Bu yıl yüzde üç civarında büyüme bekliyoruz. Otomobil satışları bu sene Türkiye'de rekor kıracak. Konut satışların geçen senenin yüzde yirmi üzerinde seyrediyor. Beyaz eşya satışlarında da geçen senenin üzerinde satışlar gözleniyor" dedi.

Seçim çalışmaları çerçevesinde Elmadağ Belediyesi Kültür Merkezinde esnaf, sanayici ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Babacan, Türkiye demokrasisinin güçlendiğini, asker sivil ilişkilerinin olması gereken düzeye geldiğini belirtti.

Babacan, Türkiye'nin son 12-13 yıllık dönemde büyük kazanımları olduğunu ve bu kazanımların Türkiye'yi ayakta tuttuğunu ifade etti.

Türkiye'nin önümüzdeki dönemdeki etkinliği ve istikrarının temelinin demokrasi olduğuna dikkati çeken Babacan, şöyle devam etti:

"Son seçimler AK Parti açısından çok iyi bir netice ile bitmedi ama büyük Türkiye tablosuna baktığımızda, halkımızın yüzde 86'sının oy kullandığı ve oy kullananların yüzde 95'inin temsil edildiği bir meclisle sonuçlandı. Böyle temsil gücü yüksek bir parlamento bizim coğrafyamızda yok. Halkımız yüzlerce televizyon kanalından, binlerce radyodan her türlü bilgiye ulaşabiliyor. Her akşam televizyon kanallarında, açık oturumlarda her şey tartışılabiliyor. Bu faydalı bir şey. Türkiye kendi içinde tartışarak doğruyu bulur. Yeter ki ifade özgürlüğü olsun, yeter ki temel hak ve hürriyetler konusunda Türkiye'nin yakalamış olduğumuz bu iyi ortamı yerinde olsun."

Paralel Devlet Yapılanması'nın verdiği sıkıntı

Babacan, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Hukuk devleti demek fırsat eşitliği demek, hukuk devleti demek kuralların herkes için geçerli olduğu ve kurallara uyulmadığında da belli yaptırımların olduğu bir devlet olmak demektir. Yargının tarafsız olması, bağımsız olması ama bir o kadar da hızlı çalışması, kararlar verilirken anayasa, yasalar ve hür vicdanla o kararların verilmesi gerekir. Bu alanlarda biraz sıkıtımız var. İnsan kaynağı sıkıntımız var. Bir de özellikle paralel yapının yargıya yerleşmiş olmasının, hakim ve savcılarımızın maalesef belli bir miktarının bu yapı içerisinde, oradan gelen talimatlarla hareket ediyor olmasının da ülkeye getirdiği sıkıntılar var."

Babacan, Türkiye ekonomisinin dünyada yaşanan krizlere rağmen iyi durumda olduğunu belirterek, ülkenin geçen yıl yüzde ikinin biraz üzerinde büyüdüğünü, bu yıl ise yüzde üç civarında büyüme beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Eski Başbakan Yardımcısı Babacan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement