Eski Başbakanlardan Çiller'in Evindeki Hırsızlık - Son Dakika
Güncel

Eski Başbakanlardan Çiller'in Evindeki Hırsızlık

Kuşadası'nda, eski başbakanlardan Tansu Çiller'in çiftliğindeki hırsızlık olayı ile ilgili gözaltına alınan bir kişi mahkemece serbest bırakıldı, olayla ilgilerinin bulunduğu gerekçesiyle 2 kişinin arandığı öğrenildi Çiftlik çevresinde daha önceden keşif yaptığı belirlenen kişilerin açık unutulan kapıdan eve girdikleri ihtimali üzerinde durulurken, salonda bulunan 5 bin dolar değerinde zümrüt taş işlemeli kolye, bin lira değerinde ziynet eşyası, 300 lira nakit ve iki kredi kartının çaldıkları iddia edildi.

08.05.2014 16:49

Kuşadası'nda, eski başbakanlardan Tansu Çiller'in çiftliğindeki hırsızlık olayı ile ilgili 2 kişinin arandığı, çiftlik çevresinde daha önceden keşif yaptığı belirlenen zanlıların açık unutulan kapıdan eve girdikleri iddia edildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan çiftlik çalışanlarından S.A, olay günü evin salon kısmında bulunan çantadan 5 bin dolar değerinde zümrüt taş işlemeli kolye, bin lira değerinde ziynet eşyası, 300 lira ve iki kredi kartının çalındığını bildirdi.

S.A'nın ayrıca hırsızlık olayını gerçekleştiren zanlıların çiftlik evine kapatılması unutulan kapıdan girmiş olabileceğini söylediği öğrenildi.

Bu arada olayın ardından çevrede inceleme yapan güvenlik güçleri, ilçe merkezi dışında 96 dönümlük alana kurulu çiftlik evinin etrafında tel örgü, aydınlatma ve güvenlik kamerası bulunmadığını belirledi.

Koruma amaçlı görevlendirilen 1 polis memurunun 24 saat görev yapmasına rağmen çiftlik evinden uzakta bir tepede konuşlandırıldığı, olay günü Tansu Çiller'in yakın korumalarının da kendilerine tahsis edilen odalarda kaldığı yönünde rapor tutuldu.

Hırsızlık zanlılarının olay günü kiralık araçla çiftlik evinin çevresinde keşif yaptığını belirleyen polis, kiralık araçtaki takip sistemini inceledi. Olayın sabah 06.00 civarında meydana geldiği ve zanlıların 24 dakika sonra araçla bölgeden ayrılarak Söke ilçesine bağlı Sazlık köyüne gittiği tespit edildi.

Güvenlik güçlerince hırsızlık olayının gerçekleştirildiği araçta yakalanan ve çeşitli suçtan kaydı bulunan E.K. (25), çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Aracı kiraladıkları belirlenen E.B. (23) ile M.A'nın (23) yakalanmasına çalışıldığı öğrenildi.

Kuşadası ilçesine bağlı Kirazlı Mahallesi'nde Tansu Çiller'in çiftliğindeki eve hafta sonu giren kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişiler, yaklaşık 4 bin dolar ve ziynet eşyasını çalmıştı. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Başbakanlardan Çiller'in Evindeki Hırsızlık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement