F-35'ler Hollanda'da Test Uçuşu Yaptı - Son Dakika
Güncel

F-35'ler Hollanda'da Test Uçuşu Yaptı

F-35\'ler Hollanda\'da Test Uçuşu Yaptı

9 ülkenin katıldığı Müşterek Taarruz Uçağı Programı kapsamında üretilen 2 adet F-35 savaş uçağı, ABD dışında ilk geniş kapsamlı test uçuşunu Hollanda'da yaptı.

07.06.2016 18:56  Güncelleme: 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 9 ülkenin katıldığı Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) Programı kapsamında üretilen 2 adet F-35 savaş uçağı, ABD dışında ilk geniş kapsamlı test uçuşunu Hollanda'da yaptı.

30 ŞEHİR ÜZERİNDE UÇTU

Leeuwarden Hava Üssü'nden kalkan F-35'ler, Groningen, Urk, Arnhem, Maastrciht, Eindhoven, Rotterdam, Lahey ve Amsterdam'ın da aralarında olduğu 30 şehir üzerinde uçtu.

TEST UÇUŞLARINI TAMAMLADIKTAN SONRA LEEUWARDEN HAVA ÜSSÜ'NE DÖNDÜLER

Savunma Bakanlığı, ortalama 400 metre yükseklikte uçan F-35'lerin 2 saati aşan test uçuşlarını tamamladıktan sonra yeniden Leeuwarden Hava Üssü'ne döndüklerini duyurdu.

UÇAKLAR, 2 HAFTA DAHA HOLLANDA'DA KALACAK

Hollanda'nın da dahil olduğu program kapsamında üretilen uçaklar, geçen hafta test uçuşu amaçlı bu ülkeye getirilmişti. Ülkede 2 hafta daha kalacak uçaklar, bu süre içinde ses ölçümleri dahil farklı test uçuşları yapıldıktan sonra halkın ziyaretine açılacak.

Leeuwarden Hava Üssü'nde 10-11 Haziran'da düzenlenecek Hollanda Hava Kuvvetlerinin tanıtım günleri kapsamında uçakları yakından görülebilecek.

HOLLANDA'YA İLK TESLİMİN 2019'DA YAPILMASI ÖNGÖRÜLÜYOR

ABD ve İngiltere'nin başını çektiği, 9 ülkenin ortak olduğu konsorsiyum tarafından geliştirilen proje kapsamında, 2005'ten beri yapımı süren uçakların Hollanda'ya ilk tesliminin 2019'da yapılması öngörülüyor.

AMSTERDAM, 37 TANE F-35 UÇAĞI ALACAK

Hollanda, daha önce hükümetin aldığı karar gereği yılda ortalama 8 olmak üzere toplam 37 adet F-35 uçağı alacak.

Uçakların son tesliminin ise 2022'de Volkel Hava Üssü'nde yapılması bekleniyor.

RADARA YAKALANMIYORLAR

Radara yakalanmama özelliğine sahip yeni nesil uçaklar, projeye dahil olan ülkelerin talebine göre teslim edilecek. Türkiye'nin bu kapsamda sipariş verdiği 100 adet F-35 savaş uçağının ilk 2'sini 2017'de teslim alması bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel F-35'ler Hollanda'da Test Uçuşu Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • REALİST: TÜRKİYE SAVAŞ UÇAĞI ALMAMALI ÜRETME PROJELERİNE YATIRIM YAPMALI VE DAHA GELİŞMİŞLERİNİ KENDİSİ ÜRETMELİDİR... 11 0 Yanıtla
  • Mustafa: Atak, Altay, fırtına, iha... bunları kim yaptı? Özellikleri bakımından dünyada bir numara bunlar. Şu an çalışmaları devam eden savaş uçağı ve diğer silah sistemleri projemiz yakın zamanda meyvesini verecek. F-35 ve SU-35 den çok çok daha iyi olacak.. 8 2 Yanıtla
  • Teymen: Buni bize vermicekler görün gozleyin belki 2030 da elimize gecer 6 2 Yanıtla
  • REALİST: TÜRKİYE BİN TANE ÜRETMELİ.. 6 0 Yanıtla
  • Bilirkişi: BU UÇAĞI ALACAGIMA RUSLARLA ARAYI DÜZELTİP SU 35 ALIRIM DHA İYİ HEM AVCİ HEM KARA HEDEFLERİNİ VURUYO FİYATI COK UYGUN MANEVRASI MUHTEŞEM YADA FRANSIZ RAFALE HEMDE UCAK GEMİSİNE İNEBİLİYO FİYATI BUNDAN DHA UYGUN 5 0 Yanıtla
  • Bilirkişi: BU UÇAKLAR ARIZALI OLDUGU ORTAYA CIKTI BATI MEDYASINDA MANSETLERE DÜŞTÜ AVİYONİKLERİ VE YAZILIMSAL HATASI VARMIS BİDE BU KADAR KALAS BİR UCAGA BUU KADAR PARA VERMEK YAZIK MANEVRA KABİLİYETİ F16 KADAR BİLE YOK AVCİ UCAGİ ÖZELLİĞİ YOK SADECE İYİ YÜK TASIYOR VE RADAR İZİ AZ CIKIYOR F35 PROJESİ TAM ANLAMIYLA FİYASKO ABD İÇİN SIKINTI YOK HER ÜLKEDEN KATILIM PARASI ALDI KENDİ UCAKLARINI BELEŞE GETİRDİ COK COK F117 YAPDIGI GİBİ PARCALAR ATAR BASKA UCAK YAPAR KENDİNE İNGİLİZLERDE AYNI YA BİZZ ? 2 1 Yanıtla

Advertisement