Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Eskişehir, Kütahya, Yalova ve Çanakkale'de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini sürdürüyor.

21.07.2016 23:15

Eskişehir, Kütahya, Yalova ve Çanakkale'de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini sürdürüyor.

Eskişehir Vilayet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu. Ellerindeki Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini lanetleyen vatandaşlar olaylarda hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti.

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan ve Tepebaşı İlçe Başkanı Ertuğrul Dindar meydanları boş bırakmayan vatandaşlara teşekkür etti.

"Demokrasi nöbeti"ne katılan vatandaşlara, Türk Kızılayı, ilçe belediyeleri, çeşitli kurum ve kuruşları tarafından içecek ve yiyecek ikram edildi.

Vilayet Meydanı'ndaki protestolar devam ediyor.

Kütahya

Kütahya'da, "demokrasi nöbeti" tutmak için kentin çeşitli noktalarından araçlarla ve yaya olarak binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara yine akın etti.

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmada, olağanüstü halin (OHAL) kesinlikle sıkıyönetim olmadığını söyledi.

Türkiye'nin bugünleri de atlatacağını belirten Nazlı, "Kimse merak etmesin Türkiye bu badireyi atlatacak ve bundan sonra güçlenerek yoluna devam edecektir. OHAL, sıkıyönetim değildir. Bu kavramları doğru anlayıp hareket etmek gerekir. Başkomutan Erdoğan'ın açıklamaları meydanlarda ve kamuoyunda büyük bir güven vermiştir. Devletimiz her kademesiyle görev başındadır. Vatandaşlarımızla bu süreçte, devletimize destekle hareket edeceğiz, umutsuzluğa kapılmayacağız." dedi.

Kentteki protesto gösterisi, Kütahya Evliya Çelebi Mehter Takımı'nın konseriyle devam ediyor.

Yalova

Yalova'da vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine "demokrasi nöbeti" tutmak için Cumhuriyet Meydanı'na toplandı.

Darbe girişimin olduğu 15 Temmuz'dan bu yana meydanı boş bırakmayan vatandaşlar darbe girişimine tepki göstererek, ellerindeki Türk bayraklarıyla slogan attı.

Alanda kurulan dev ekranda, televizyon kanallarından gündemi takip eden vatandaşlar haber bültenlerini izledi.

Ayrıca hayatını kaybeden şehitler için de Kur'an-ı Kerim okutularak dua edildi.

Çanakkale

Çanakkale İskele Meydanı'nda toplanan halk, darbe girişimine tepki göstererek, ellerindeki Türk bayraklarını salladı, slogan attı.

Vatandaşlara Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çanakkale Şubesi tarafından pilav, ayran ve tatlı ikramında bulunuldu. Daha sonra alana gelen yüzlerce kişi, şehitler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu.

AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, burada yaptığı konuşmada, milli iradeye sahip çıkmak için alanlara koştuklarını söyledi. Türkiye'nin 15 Temmuz'da büyük bir darbe girişimine karşı mücadele verdiğini dile getiren Karadağ, "Hamdolsun hepimiz alanlardayız. Demokrasimizin bekçiliğini yapıyoruz. Milli irademize hep birlikte sahip çıkıyoruz. Bu alanlarda sahip çıkmaya da devam edeceğiz. Halkın gücünü ne top ne tüfek ne de silah yenebilir. Güç burada işte meydanlarda." diye konuştu.

İskele Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe katılan Sabire Bulan, ülkenin birliği ve beraberliği için nöbette olduğunu söyledi. Bu yolda ölmeye hazır olduğunu ifade eden Bulan, "Devletimizin birliği ve beraberliği için her zaman bu yolda ölmeye hazırım. Çocuklarımın geleceği için, ülkemizin ekonomisi için her zaman devletimizin arkasındayız. 15 Temmuz'dan bu yana iskelede nöbetimize devam ediyoruz. Tüm halkı desteğe davet ediyoruz." dedi.

Fethiye Tunç ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında olduklarını dile getirerek, "Demokrasiye sahip çıkmak için meydanlardayım. Sonuna kadar da bu nöbete devam edeceğim." yorumunu yaptı.

Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz akşamından bu yana her akşam buraya geldiğini anlatan Sermin Özer de "Her akşam vatanımızı beklemek için burada görevimizi yaptığımı düşünüyorum. Vatanımızı beklemek bizim onur ve gururumuzdur. Bunu toplumun bütün kesimlerinin yapması gerekir. Üzerimize düşecek bir görev varsa sonuna kadar yapmaya hazırım" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement