Gaziosmanpaşalı Öğrenciler, Geleneksel Çalgıları Yakından Tanıyacak - Son Dakika
Yerel

Gaziosmanpaşalı Öğrenciler, Geleneksel Çalgıları Yakından Tanıyacak

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı tarafından yürütülen “Herkes İçin Sanat Akademisi” projesi çerçevesinde, Gaziosmanpaşa Belediyesi ile yapılan işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte 600 ilköğretim öğrencisi geleneksel çalgıları yakından tanıyacak.

23.02.2015 12:41

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı tarafından yürütülen "Herkes İçin Sanat Akademisi" projesi çerçevesinde, Gaziosmanpaşa Belediyesi ile yapılan işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte 600 ilköğretim öğrencisi geleneksel çalgıları yakından tanıyacak.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı (TMDK), kuruluşunun 40. Yılında büyük bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Türk musikisi alanında kurulmuş ilk akademik eğitim kurumu olan TMDK sanat sevgisini ve akademik eğitimi toplumun her kesimine yaymak amacıyla "Herkes İçin Sanat Akademisi" projesini hayata geçirdi. İTÜ TMDK, Prof. Serpil Murtezaoğlu'nun projelendirdiği "Herkes İçin Sanat Akademisi" adlı çalışmayı tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla Belediyelerle işbirliği yapılarak, yıl boyu sürecek geniş katılımlı müzik seminerleri düzenlenecek.

Proje kapsamındaki ilk etkinliğe ise Gaziosmanpaşa'da yaşayan ilköğretim öğrencileri konuk olacak. Gaziosmanpaşa Belediyesi ile yapılan işbirliği çerçevesinde 600 ilköğretim öğrencisine geleneksel çalgılar hakkında bilgi verilecek ve seçme eserlerden oluşturulan repertuvarlarla ustalarından çalgı performansları sunulacak. Proje kapsamındaki etkinlikte, İTÜ TMDK akademisyenleri Dr. Ali Tüfekçi (Ney), Yrd. Doç. A.Serhat Turunç (Tar), Öğr. Gör. Mehmet Emin Bitmez (Ud) ve İTÜ TMDK mezunu Samet Kölemen (Kemençe) tarafından öğrencilere seminer ve konserler verilecek. Kültür sanata verdiği destek ve alt yapı yatırımları ile sorumlu belediyecilik anlayışının iyi bir örneğini sergileyen, aynı zamanda İTÜ mezunu olan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise projeye büyük bir ilgiyle yaklaştıklarını belirterek, çocukların ve gençlerin eğitimine her alanda destek olmaya çalıştıklarını ifade etti.

"HERKES İÇİN SANAT AKADEMESİ PROJESİ" HAKKINDA

"Herkes İçin Sanat Akademisi", İTÜ TMDK öğretim üyesi Prof. Serpil Murtezaoğlu tarafından projelendirilmiş bir çalışma olarak dikkat çekiyor. Proje öncelikle, sosyo-ekonomik anlamda dezavantajlı çocuk ve gençlerin sürdürülebilir bir sanatsal uğraş edinmelerini sağlayarak, onları olası tehlikelerden uzak tutmayı amaçlıyor. Projeyle 'mikrotonal' zenginliği nedeniyle günümüzde dünya çapında ilgi gören geleneksel müziğimizin, çocuk ve gençlerimiz arasında yaygınlaşmasına katkı sağlanmasının yanı sıra "Geleneksel Çalgılar Eğitim Merkezleri" (GEÇEM) kurulması yoluyla müzik eğitiminin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Proje kapsamındaki seminer ve konser etkinliği 24 Şubat Salı günü saat 14.30'da İTÜ Maçka Mustafa Kemal Amfisinde gerçekleşecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziosmanpaşalı Öğrenciler, Geleneksel Çalgıları Yakından Tanıyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement