Geceye Bu Kareler Damgasını Vurdu - Son Dakika
Güncel

Geceye Bu Kareler Damgasını Vurdu

Geceye Bu Kareler Damgasını Vurdu

Adana'da bu yıl 19'uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Altın Koza Film Festivali'ne bu pozlar damgasını vurdu.

23.09.2012 15:55  Güncelleme: 16:25

Adana'da bu yıl 19'uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Altın Koza Film Festivali'ne 5 film damgasını vurdu. 19 ayrı dalda 14 filmin yarıştığı festivalde En İyi Film Ödülü'nü; Orhan Eskiköy ve Zeynel Doğan'ın yönettiği "Babamın Sesi" filmi alırken "Gözetleme Kulesi" 5, "Araf" 4, "Şimdiki Zaman" 3, " Siirt'in Sırrı" 3, "Babamın Sesi" 2 ödül kazandı.

Festivalde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Nilay Erdönmez (Gözetleme Kulesi) alırken En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü İlyas Salman (Lal Gece) ve Engin Günaydın (Yer Altı) paylaştı. En İyi Yönetmen Ödülü'nü de Gözetleme Kulesi ile Pelin Esmer kazandı.

Zuhal Olcay ve Mahir Günşıray'ın sunduğu ödül törenine sağ ayak baş parmağı kırık olmasına rağmen katılan Türkan Şoray, Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü'nü Neslihan Atagül'e verdi.

KOZA'DA ÖDÜLLENDİLER

14 filmin yarıştığı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda Ferzan Özpetek'in başkanlık yaptığı ve görüntü yönetmeni Eyüp Boz, müzisyen Hasan Saltık, öğretim üyesi Hülya Uğur Tanrıöver, ünlü oyuncular Nejat İşler ile Nurgül Yeşilçay ve yapımcı Zeynep Özbatur Atakan'dan oluşan jürinin kararları açıklandı. Jürinin değerlendirmesine göre, Orhan Eskiköy ve Zeynel Doğan'ın yönettiği 'Babamın Sesi' filmi 'En İyi Film' seçildi. Yarışmada Yılmaz Güney Ödülü ve SİYAD En İyi Film Ödülü, Belmin Söylemez'in yönettiği 'Şimdiki Zaman' filmine verildi. Adana İzleyici Ödülü, Reis Çelik'in yönettiği 'Lal Gece' filmine gitti. Jüri Özel Ödülü ve En İyi Kurgu Ödülü 'Siirt'in Sırrı' filmine verildi. Film-Yön En İyi Film Ödülü 'Şimdiki Zaman' ve ve 'Yük' filmiyle Erden Kıral'ın olurken, En İyi Yönetmen Ödülü 'Gözetleme Kulesi'nin yönetmeni Pelin Esmer'e, En İyi Senaryo Ödülü 'Babamın Sesi' filmiyle Orhan Eskiköy'e, Jüri Özendirme Ödülü de 'Siirt'in Sırrı' filmindeki performansıyla Evin Demirhan'a sunuldu.

EN İYİ KADIN ERDÖNMEZ, EN İYİ ERKEK SALMAN VE GÜNAYDIN

En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü'nü 'Gözetleme Kulesi' filmiyle Özgür Eken alırken, jüri bu yıl En İyi Müzik Ödülü dalında ödüle değer eser bulamadığını açıkladı. Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü'nü Neslihan Atagül ve Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü'nü Barış Hacıhan ikilisi 'Araf' filmindeki rolleriyle kazandı. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Gözetleme Kulesi'ndeki performansıyla Nilay Erdönmez'e verilirken, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü 'Lal Gece' filmindeki rolüyle İlyas Salman ve 'Yer Altı' filmindeki rolüyle Engin Günaydın paylaştı. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü de 'Gözetleme Kulesi' filminde rol alan Laçin Ceylan ile 'Araf'ta rol alan Nihal Yalçın arasında paylaştırıldı. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü 'Gözetleme Kulesi' filminden Menderes Samancılar alırken En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü de 'Araf' filminden Osman Özcan'a gitti.

İLYAS SALMAN'DAN TEPKİ

Festivalde, 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü Engin Günaydın ile paylaşan İlyas Salman, yarışma sonuçlarına tepki gösterdi. 'Lal Gece' filminin 'En İyi Film Ödülü'nü alması gerektiğini savunan İlyas Salman şöyle dedi: "Ben hak ettiğim şeyi almadığım zaman üzülürüm. Benim filmimin en iyi filmi seçilmemesi beni çok üzdü. Çünkü hak eden filmdi. Çünkü bu ülke babaların sesini değil, önce annelerin sesini duymak zorundaydı ve biz annellerin sesini bir odaya kilitledik. Süzgeçten geçmiş beyinlerimizi artık kalbura çevirdiler. Babaların sesinden önce annelerin sesini duymak zorundayız. Çünkü anneler silah üretmiyor." Engin Günaydın ise "Altın Koza çok güzel bir festival ve önü açık da bir festival. Ben bu gelişimleri çok olumlu buluyorum. Daha da gelişeceğini düşünüyorum. Festivallerin artması sinemanın güçlenmesi demek. Sinemanın güçlenmesi bizim işimize gelir" diye konuştu.

İLYAS SALMAN'A CEVAP

'En İyi Film' ödülünü alan 'Babamın Sesi' filminin yönetmeni Orhan Eskiköy ise "Çok mutluyum. 3 yıllık bir emeğin ürünü bu ödül. Bu emeğin karşılığını almak çok gurur verici. Adana bizim her zaman şansımızın döndüğü bir yer oldu. İlk filmimizde de öyleydi şimdi de öyle" diye düşüncelerini açıkladı. İlyas Salman'ın serzenişlerini de değerlendiren Eskiköy, "Herkes kendi filmini en iyi görür. Her yönetmen için kendi yaptığı film en iyi filmdir. İlyas Bey'in de böyle düşünmesini doğal karşılıyorum. Ama şunu da söylemek istiyorum. Bizim de anamız aldı ödülü. Zeynel'in annesi oynuyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Geceye Bu Kareler Damgasını Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement