Genç Piyanist Tambi Asaad'ın Türk Vatandaşı Olması - Son Dakika
Güncel

Genç Piyanist Tambi Asaad'ın Türk Vatandaşı Olması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararname ile Türk vatandaşlığına geçen 16 yaşındaki piyanist Tambi Asaad Cimuk, uluslararası bir yarışmaya katılmak üzere tarifeli uçakla Rusya'nın Saint Petersburg kentine hareket etti Cimuk: "Sayın Cumhurbaşkanı aradığı zaman çok mutlu oldum. Kendimle gurur duydum. 'Senin Türk kimliğini ve vatandaşlığını imzaladım. Artık Türkiye senin vatanın oldu.

09.12.2014 16:50

Suriye'den Türkiye'ye sığınarak, ailesiyle Bursa'ya yerleşen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararname ile Türk vatandaşlığına geçen 16 yaşındaki Çerkez asıllı piyanist Tambi Asaad Cimuk, uluslararası bir yarışmaya katılmak için tarifeli uçakla Rusya'nın Saint Petersburg kentine hareket etti.

Ankara'dan pasaportunu teslim aldıktan sonra Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla Atatürk Havalimanı'na gelen Cimuk, Bursa'da eğitim aldığı müzik firmasının sahibi Rüstem Avcı ile gazetecilerin sorularını cevapladı.

Avcı, Cimuk'un vatandaşlık çağrısını duyuran basın mensuplarına teşekkür etti. Bir aydır sürdürdükleri yurttaşlık mücadelesinin yarışmalardan çok daha değerli olduğunu söyleyen Avcı, "Biz aslında birinci kategoriyi, birinci seviyeyi kazandık. Saint Petersburg'a bir yorgunlukla gidiyoruz. Orada sürprizlere de açığız ama Tambi'nin en kötü hali bile bize derece getirir diye tahmin ediyorum" şeklinde konuştu.

Piyanist Cimuk'un Türk vatandaşlığına geçişi için dün geceye kadar ümitlerin kırılmaya başladığını ifade eden Avcı, şöyle devam etti:

"Dün akşam resmen gece yarısı operasyonu yapıldı. Ben böyle şeyi filmlerde olur sanırdım. Öyle yapıldı. O süreci kısaca atlayayım, biz yolumuza devam edelim. Geçen hafta televizyon programından sonra sayın Zeynep Karahan Uslu hanımefendi bizi aradı. Urfa milletvekili. Tam ümitlerin tükendiği anda sayın Karahan Uslu konuya el koydu. Durumdan vazife çıkartarak bunu yaptı. Gönüllülük esasıyla bizimle beraber uykusuz kaldı. Gece gündüz çalıştı ve dün 24 tane imzayı bakanları tek tek dolaşarak aldı. Ardından Başbakanın imzasından sayın Cumhurbaşkanının imzasına kadar geçen o süreci kendisi anlatsın. Zaten hemen akabinde sayın Karahan bizi aradı. 'Birazdan cumhurbaşkanı sizi arayacak' deyince biz şaşkına döndük."

"Yeniden doğduğumu hissettim"

Çerkez asıllı piyanist Cimuk da hayatındaki en güzel günlerden birini yaşadığını kaydetti. Cimuk, artık yeniden doğduğunu hissettiğini dile getirerek, "Sayın Cumhurbaşkanı aradığı zaman çok mutlu oldum. Kendimle gurur duydum. 'Senin Türk kimliğini ve vatandaşlığını imzaladım. Artık Türkiye senin vatanın oldu. Şimdi daha çok çalışmalısın' dedi. Ben de ona teşekkür ettim, 'Şu an mesuliyetim daha büyük oldu ve daha çok çalışmam gerek' dedim" ifadelerini kullandı.

Cimuk, gelecekte daha büyük yarışmalara katılarak, uluslar arası alanda birincilikler alacağını da sözlerine ekledi.

Piyanist Cimuk, daha sonra müzik öğretmeni Elena Çekiç ve Avcı ile Saint Petersburg'a hareket etmek üzere uçağa gitti.

Olay

Suriye'den Türkiye'ye sığınan ve ailesiyle Bursa'ya yerleşen Tambi Asaad Cimuk'a nüfus cüzdanı, Türk vatandaşı olmasına ilişkin kararnameyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzalamasının ardından gece Osmangazi Nüfus Müdürlüğü açılarak verildi. Kararnamenin Erdoğan tarafından imzalanmasından sonra Esad'ın, Rusya'nın Saint Petersburg kentinde yarın başlayacak uluslararası yarışmaya katılabilmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

Osmangazi Nüfus Müdürlüğü, saat 01.30'da açılarak nüfus cüzdanı düzenlendi. Bu belge, çalışmalarını yürüttüğü müzik firmasının sahibi Avcı ile müdürlüğe gelen Cimuk'a, İlçe Nüfus Müdürü Meryem Civelek tarafından teslim edildi.

Daha sonra Avcı ile Bursa Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesine giden Cimuk için pasaport başvurusunda da bulundu. Nüfus cüzdanını ve eşyalarını yanına alan Tambi Asaad Cimuk, Ankara'da pasaportunu teslim almak ve uçakla Rusya'ya gitmek için sabaha karşı Avcı ile Bursa'dan ayrıldı. Pasaportunu teslim alan Cimuk, daha sonra Ankara'dan İstanbul'a gelerek, tarifeli uçakla Atatürk Havalimanı'ndan Saint Petersburg'a doğru yola çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün gece kararnameyi imzalamasının akabinde, Cimuk'u telefonla arayarak vatandaşlık müjdesini kendisine bizzat verdiği, tebriklerinin yanı sıra başarı dileklerini ilettiği bildirilmişti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Genç Piyanist Tambi Asaad'ın Türk Vatandaşı Olması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement