Girişimcilikte Düzce Türkiye Ortalamasının Üstünde - Son Dakika
Yerel

Girişimcilikte Düzce Türkiye Ortalamasının Üstünde

Girişimcilikte Düzce Türkiye Ortalamasının Üstünde

KOSGEB ve MÜSİAD’ın ortaklaşa düzenlediği sertifika töreni Vali Ali Fidan, KOSGEB Başkanı Recep Biçer, MÜSİAD Düzce Şube Başkanı İsmail Çakmak ve kursiyerlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

25.11.2015 13:25

KOSGEB ve MÜSİAD'ın ortaklaşa düzenlediği sertifika töreni Vali Ali Fidan, KOSGEB Başkanı Recep Biçer, MÜSİAD Düzce Şube Başkanı İsmail Çakmak ve kursiyerlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

KOSGEB ve MÜSİAD'ın ortaklaşa düzenlediği Girişimcilik Eğitimi sona erdi. Eğitim sonunda kendi işyerlerini kurmak isteyen girişimciler, sertifikalarını Vali Ali Fidan, KOSGEB Başkanı Recep Biçer ve MÜSİAD Düzce Şube Başkanı İsmail Çakmak'tan aldılar. Kursiyer girişimciler projelerle işlerini kurduğu takdirde, 30 bin TL geri ödemesiz ve 70 bin TL geri ödemeli olmak üzere toplam 100 bin TL destek alma imkanına kavuşacaklardır. KOSGEB'den 2015 yılında Düzce'de toplam 820 kişiye Girişimcilik Eğitimi verildi.

Sertifika töreninde konuşan Vali Ali Fidan, KOSGEB ve diğer kurumların işbirliğine vurgu yaptığı konuşmasında, "Sertifikalarınızın size hayırlı olmasını diliyorum. Burada sertifika alacak olanları yarısının da bayanlardan olduğunu özellikle önemsediğimi bilmenizi istiyorum. Bu programlar KOSGEB'le, MÜSİAD Şube Başkanlığımız, Sanayi Ticaret Odamız, Üniversitemiz ve MARKA'nın ortak teşebbüsleriyle yapılıyor. Bunlar güzel programlar 2012 açılmış olan Düzce KOSGEB şubemiz bugüne kadar 2749 kursiyere eğitim vermiştir. Bunlardan 373 kişi aynı zamanda kursu bitirdikten sonra destekte almış işyerini faaliyetine başlamış, bu önemli bir oran. Türkiye genelinde yüzde 10 iken Düzce'de yüzde 15 oranında bu güzel bir oran biz zaten Düzce'yi tanıtırken İstanbul ile Ankara arasında güzel şirin bir il aktif bir nüfusa sahip girişimci bir ruha sahip olarak tanıtıyoruz. İnşallah sizlerin de bu programdan sonra desteklerinizi de alarak işyerlerinizi kurarsanız. İnşallah bizde hem gelir kurdeleyi keser işyerlerinizin de açılışını yaparız. Özellikle yeni açılan işyerlerini açılışına katılmayı daha çok önemsiyorum" dedi.

KOSGEB Genel Başkanı Recep Biçer, KOSGEB olarak girişimcilerin ve KOBİ'lerin hamisi olduklarını söylerken, vermekle görevli bir kamu kuruluşu olduklarını belirtti. Biçer hedeflerinin en önemlisinin eğitim olduğunu ifade ederken, işletmelere verilen destekle büyümenin hızlanacağını vurguladı.

MÜSİAD Düzce Şube Başkanı İsmail Çakmak yaptı. Çakmak, derneğin faaliyetlerini kısaca anlattı, girişimcilere eğitimler vererek onları desteklemeye çalıştıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından girişimcilere belgeleri verildi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Girişimcilikte Düzce Türkiye Ortalamasının Üstünde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement