Göçmenler Seçime Kendi Partileriyle Katılacak - Son Dakika
Güncel

Göçmenler Seçime Kendi Partileriyle Katılacak

Göçmenler Seçime Kendi Partileriyle Katılacak

Danimarka'da Kashif, Aamer ve Asif Ahmad adında üç Pakistan asıllı kardeşin öncülüğünde, aralarında çok sayıda Türk'ün de bulunduğu göçmen asıllı gençler kendi partilerini oluşturdular.

16.10.2014 17:52

Danimarka'da Kashif, Aamer ve Asif Ahmad adında üç Pakistan asıllı kardeşin öncülüğünde, aralarında çok sayıda Türk'ün de bulunduğu göçmen asıllı gençler kendi partilerini oluşturdular. Tivoli otelde bir tanıtım toplantısı düzenleyen gençler 'Nationalpartiet (ulusal parti) adlı partilerinin herkese açık olduğunu söylediler. Parti Başkanı Kashif Ahmad DHA'ya yaptığı açıklamada, aşırı sağ Danimarka Halk Partisi yüzünden göçmenlere karşı nefretin arttığına dikkat çekerek 'Danimarka son yıllarda yürütülen politikalar, Danimarka'nın değerlerinden uzaklaşmaya başladı. Partiler sağa kaymaya ve ırkçı açıklamalar yapmak için adeta birbirleriyle yarışmaya başladılar. Biz Sosyal Liberal İdeoloji üzerine kurulmuş ortada bir partiyiz. Biz insanların sosyal ve ekonomik yapıları ne olsun eşit olmaları için mücadele edeceğiz. İnsan hakları ve hukuksal haklarımız tehlike altında. Biz herkesin eşit haklara sahip olduğu bir toplum istiyoruz dedi.

FENERBAHÇE MAÇIÇNDA BİLE IRKÇILIK YAPILDI

Kashif Ahmad, Fenerbahçe'nin son olarak Brondby'de oynadığı maç için kendilerine satılan biletlerin milliyetleri ortaya çıkınca iptal edilmesini örnek göstererek Bilet satışında bile ırkçılık yaptılar. Bizler ne kadar Danimarkalı olsak ta halen daha yabancı olarak görülmekteyiz. Ülkede ırkçılık ve ayrımcılık giderek artıyor. Biz ayrımcılığın olmadığı bir ülke istiyoruz. Onun için partimizi kurduk ama kapımız Danimarkalılar dahil herkese açık. Biz bizimle çalışmak isteyen her partiyle işbirliğine da hazırızdedi.

Partinin kurucularından Ahmet Aksoy, Murat Aksoy, Selçuk Yılmaz, Metin Polat, Birol Yücel, Ersen Özgür. Bilal Doğan, Kenan Üçler, yeni partinin başarılı olacağını inandıklarını belirterek, Türkleri kendilerine destek olmaya davet ettiler.

Yeni partinin seçime katılabilmesi için 20 bin imzaya, parlamentoya girebilmesi için de 65 bin oya ihtiyacı var. Kashif Ahmet, Başbakan Helle Thörning Schmidt'in erken seçime gitmemesi durumunda önümüzdeki yıl kasım ayında yapılacak seçime yetişeceklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Göçmenler Seçime Kendi Partileriyle Katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement