Gümüşhacıköy'de "Sağlıklı Yaşam" Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Gümüşhacıköy'de "Sağlıklı Yaşam" Yürüyüşü

Gümüşhacıköy Toplum Sağlığı Merkezi Sağlık Grup Başkanlığı tarafından "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam" etkinliği çerçevesinde "sağlıklı yaşam" yürüyüşü gerçekleştirildi.

01.11.2014 14:28

Gümüşhacıköy Toplum Sağlığı Merkezi Sağlık Grup Başkanlığı tarafından "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam" etkinliği çerçevesinde "sağlıklı yaşam" yürüyüşü gerçekleştirildi.

Gümüşhacıköy Toplum Sağlığı Merkezi Sağlık Grup Başkanlığınca, Sağlık Bakanlığı tarafından 2014 yılının "Türkiye Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan edilmesi nedeniyle organize edilen yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'ndan Başlayarak sağlık ocağına ve tekrar Cumhuriyet Meydanı'na gelinmesiyle sona erdi.

Sağlık Grup Başkanı Dr. Mete Gedikbaş, Sağlık Bakanlığı'nın bu yılı "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan ettiğini hatırlatarak, bu kapsamda parkurda yürüyüş yaptıklarını söyledi.

Sporun önemine dikkati çeken Gedikbaş, "Spor yapmak, hareket etmek çok önemli. Sağlık açısından da bakıldığında bu tür bedensel hareketlerin önemi ortaya çıkıyor. Sağlık Bakanlığı'nın önerdiği bu programı vatandaşlarımız zaten uyguluyor ancak biraz daha yaygınlaşması ve farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Herkese tavsiye ediyoruz" dedi.

Gedikbaş, ilçede çok güzel yürüyüş parkurlarının olduğunu belirterek, herkesin spor yapması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yürüyüşe Belediye Başkanı Zehra Özyol, Gedikbaş, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüşhacıköy'de 'Sağlıklı Yaşam' Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement