Gündem / 8 Haziran 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 8 Haziran 2014

ANADOLU AJANSI.

08.06.2014 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Şair ve Yazar Nazım Hikmet Ran'ın mezarını ziyaret edecek. Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet resmi temaslarda bulunmak üzere Karadağ'a hareket edecek.

(Moskova/11.00-16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Beyoğlu Sağlıklı Yaşam İçin Yürüyor Projesi" kapsamında Hasköy Sahili'nde düzenlenen "Beyoğlu Sağlığa Yürüyor" etkinliğine katılacak.

(Saat: 10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Koyulhisar ve Köyleri Hizmet Vakfı Küçükçekmece'de düzenlenecek istişare toplantısına katılacak

(İstanbul/09.45) (Fotoğraflı)

4- Büyük Birlik Partisi'nin 9. Olağan Büyük Kurultayı, İvedik Organize Sanayi Bölgesi Kongre Salonu'nda toplanacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Mısır'da, darbe sonrası yapılan seçimlerde cumhurbaşkanı seçilen Abdulfettah es-Sisi, Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'nda yemin edecek, cumhurbaşkanlığı kutlama töreni düzenlenecek.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'un Vatikan'daki evsahipliğinde, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Fener Rum Patriği Bartholomeos'un katılımıyla "Barış için Dua Zirvesi" gerçekleştirilecek.

(Vatikan/19.00/21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kosova'da erken genel seçim yapılacak. 1 milyon 782 bin 454 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, 5'i Sırp, 6'sı Boşnak ve 2'si Türk olmak üzere 30 siyasi hareket ve bin 235 aday yarışıyor.

(Kosova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Mısır'da İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler izleniyor.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Tatil yaptığı Alanya'da denizde boğularak yaşamını yitiren milli futbolcu Sedat Yüce'nin cenazesi, öğle vakti Sultan II. Bayazıd Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından merkeze bağlı Büyükkızılca köyünde toprağa verilecek.

(Amasya/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Beko Basketbol Ligi play-off final serisi 3. maçında Galatasaray Liv Hospital ile Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

2- Fransa Açık Tenis Turnuvası (Roland Garros), İspanyol Rafael Nadal ve Sırp Novak Djokovic arasında oynanacak tek erkekler finaliyle sona erecek.

(Paris/16.00) (Fotoğraflı)

3- Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 6. yarışı Kanada Grand Prix'si, Gilles-Villeneuve Pisti'nde koşulacak.

(Montreal/21.00)

4- Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, FIM Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun 6. yarışı Malezya'da mücadele edecek.

(Sepang/07.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement