Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika
Politika

Halk Oylamasına Doğru

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Türkiye'de mutlaka güçlü bir yönetimin, istikrarlı bir yönetimin bulunmasına ihtiyaç var." dedi.

25.03.2017 16:54

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, " Türkiye'de mutlaka güçlü bir yönetimin, istikrarlı bir yönetimin bulunmasına ihtiyaç var." dedi.

Şahin, 100. yıl Mahallesinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 1. Dünya Savaşı esnasında ve daha sonra batılı emperyalistlerin sınırlarının adeta cetvelle çizdiğini söyledi.

Irak'ı, Suriye'yi, Ürdün'ü bu emperyalist batı devletlerinin kurduğunu aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"PKK terör örgütünün yanına DAEŞ diye bir başka terör örgütü daha türedi ve gelip bizim ülkemizde eylemler yaptılar. Onları eylem yapmaya teşvik eden birtakım uluslararası odaklar var, hatta ülkeler var. O ülkeler güya bizim dostumuz görünüyor, müttefikimiz görünüyor. Şimdi Suriye'de her ülkenin aşağı yukarı askeri var." diye konuştu.

Batılı emperyalist devletlerin iki hedefini gerçekleştiremediğini vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

"Bunlardan biri Büyük Kürdistan'dı, diğeri Büyük Ermenistan'dı, gerçekleştiremediler. Şimdi 100 yıl sonra bu Sevr, biz onu Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde gerçekleştirdiğimiz Kurtuluş Savaşında o Sevr Antlaşmasını yırttık. Memleketimiz bağımsızlığa kavuştu. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere cumhuriyetimizi kuran, mücadele eden tüm devlet büyüklerimize Allah rahmet etsin ama şimdi 100 yıl sonra Irak'ta, Suriye'deki gelişmeler bunların gerçekleştiremediği, İran'daki, Irak'taki, Suriye'deki ve Türkiye'deki Kürtleri içine alacak, bizim sınırımızda Akdeniz'e açılacak bir Kürdistan kurma projeleri var. Bunların haritaları falan ortaya çıktı. Biz devlet ve hükumet olarak Fırat Kalkanı operasyonunu niye başlattık biliyor musunuz? Bunun önünü kesmek için başlattık. Fırat'ın batısına geçemesin diye yaptık tüm bunları. Yoksa bizim Suriye topraklarında falan gözümüz yok, bir karış toprağında gözümüz yok."

Türkiye'nin savunmasının Elbab'dan başladığını aktaran Şahin, "Onun için bizim askerimiz 70'e yakın şehit verdi. Bu noktada Türkiye'de mutlaka güçlü bir yönetimin, istikrarlı bir yönetimin bulunmasına ihtiyaç var. Türkiye'nin beka sorunuyla karşı karşıyayız. Bunu bizde söyledik, Sayın Devlet Bahçeli de Allah razı olsun söyledi. Şimdi parti menfaatlerini düşünmenin zamanı değildir. Türkiye ciddi bir tehlikeyle karşı karşıyadır, o halde Türkiye'de mutlaka güçlü bir yönetimi iş başına getirmeliyiz, sistem değişikliği yapmalıyız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement