Hatay'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Hatay'dan Kısa Kısa

Hatay Valiliği’nden Saint Pierre Belgeseli.

17.06.2014 12:36

Hatay Valiliği tarafından, sayısız tarihi ve kültürel değerlere sahip kenti ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak, bilinirliğini artırmak amacıyla Saint Pierre Belgeseli hazırlatıldığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Hz. İsa'nın 12 havarisinden biri olan Aziz Petrus diğer adıyla Saint Pierre'i ve O'nun tarafından kurulan, dünyanın ilk mağara kilisesi olma özelliğini taşıyan St. Pierre Kilisesi'ni anlatan belgesel, Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak kültür dünyasına kazandırıldığı kaydedildi.

Gelişmiş ekipmanlar ve deneyimli bir ekiple uluslararası yayın standartlarına uygun olarak hazırlanan 18 dakikalık belgesel filmin, yerel ve ulusal basın kuruluşlarına dağıtımının da gerçekleştirildiği belirtildi.

Hatay Valisi Sayın Mehmet Celalettin Lekesiz, belgeselle ilgili yazılı açıklamasında, Hatay'ın sayısız tarihi ve kültürel değerlere sahip, insanlığın ortak macerasının yaşandığı önemli bir merkez olduğunu ifade ederek, önemli değerlerden bir tanesinin de, özelde Hristiyan vatandaşların genelde insanlığın ortak tarihinde özel rol oynamış St. Pierre Kilisesi olduğunu kaydetti.

St. Pierre Kilisesi'nin fiziksel şartlarının, tarihi önemi ile mütenasip bir hale getirilmesi için devam eden restorasyon çalışmalarıyla birlikte tüm eksikliklerinin giderileceğini de hatırlatan Vali Lekesiz, St.Pierre Belgeseli'nin gerek St.Pierre'in gerekse O'nun adını taşıyan kilisenin daha geniş kitlelere tanıtılmasına büyük katkı sunacağını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

-Hatay'da elektrik kesintisi

Tesis, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle Antakya, Defne, Samandağ ve Samandağ ilçelerine bağlı bazı mahallelerde 19, 20, 21 Haziran tarihlerinde elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi.

Toroslar Elektrik Dağıtım Hatay İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 19, 20, 21 Haziran günlerinde 07.00 ve 18.00 saatleri arasında Harbiye, Tavla, Hancağız, Sofular, Bozlu, Dağdüzü, Hanyolu, Turfanda, Yoncakaya, Çayır, Çatbaşı, Yukarıokuçlar, Aşağıokçular, Şenköy, Bostancık, Tavuklu, Büyükçat, Karaçay, Özbek, Ataköy, Tomruksuyu, Hüseyinli, Çökek, Huzrulu, Özengili, Çanakoluk, Hancağız, Akçalı ve Çınar mahallelerinin tamamının kesintiden etkileneceği belirtildi.

Açıklamada, vatandaşların elektrik kesintisine karşı tedbirli olmaları istendi.

-Antakya'da Türk Halk Müziği Korosu Konseri

İl Kültür ve Turizm Müdürülüğü Türk Halk Müziği Korosu'nun yarın İl Kültür Merkezi'nde konser vereceği bildirildi.

Koro Şefi Kubilay Tatar, Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, konserin Evrensel Müzik Sanat ve Kültür Merkezi ile düzenlediklerini belirtti.

Tatar, ilin sanatsal ve kültürel etkinliğini sergilemek ayrıca yakın zamanda Soma'da yaşanan maden kazasında hayatını kaybedenleri anma adına yarın saat 19.30'da gerçekleşecek konserin ücretsiz olacağını bildirdi. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hatay'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement