HDP, 'Eşme Ruhu' Haberini Kınayan TSK İçin Meclis Araştırması İstedi - Son Dakika
Güncel

HDP, 'Eşme Ruhu' Haberini Kınayan TSK İçin Meclis Araştırması İstedi

TSK'nın Öcalan'ın mesajıyla ilgili yaptığı açıklamadan sonra HDP'den yanıt geldi. HDP, "Askerin siyasete dahil olması" konusunda meclis araştırması istedi.

23.03.2015 15:08  Güncelleme: 16:55

Genelkurmay tarafından yapılan yazılı açıklamada, Abdullah Öcalan'ın 21 Mart'ta Diyarbakır'daki nevruz mitinginde okunan mektubunda yer alan "Eşme Ruhu" sözlerinin TSK ile PYD arasında işbirliğine işaret ettiği yorumlarına çok sert tepki gösterdi. HDP'den ise yanıt gecikmedi. HDP "Askerin siyasete dahil olması" konusunda meclis araştırması istedi.

İDRİS BALÜKEN, ÖNERGE VERDİ

HDP, Grup Başkanvekili İdris Balüken imzasıyla TBMM'ye, "Askerin siyasete dahil olmasının önüne geçilmesi" için "Meclis araştırması açılması" önergesi verdi.

HDP'nin açıklamasında, gerekçeler arasında, Genelkurmay'ın sadece saatler önce yaptığı "Eşme ruhu" açıklamasına atıfta bulunması da dikkat çekti.

HDP'nin Meclis Araştırma önergesinde şöyle denildi:

"ASKER GÖREV ALANININ SINIRLARINI AŞTI"

" Türkiye'de ordunun siyasi ve sosyal yaşama müdahale etme durumu her dönem olduğu gibi yakıcılığını sürdürmektedir. AKP iktidarının orduyu gerilettik söylemine karşı ordu ile geçici bir sessizlik ittifakı yaptığı açığa çıkmaya başlamıştır. Nitekim Süleyman Şah Türbesi'nin Rojava'nın Eşme Köyü'ne taşınması öncesi ve sonrasında gelişen diyalog ve pratikler Türkiye'de yeni siyaset yollarının açığa çıkmasına ruh kazandırmıştır. Ve fakat TSK kendi alanı olmamasına rağmen, görev alanının sınırlarını aşarak söz konusu ruha karşı doksan yıllık siyasete müdahale geleneğinin yeni bir refleksini göstermiştir."

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Genelkurmaydan bugün yapılan açıklamada, şu ifadeler yer almıştı:

"Bazı basın yayın organlarında; hiçbir zaman muhatabımız olmayan ve olmayacak olan terörist başının 'Eşme Ruhu' açıklamasına atfen, Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun Suriye toprakları içinde yer değiştirmesi ile ilgili olarak "TSK ile PYD/ PKK'nın işbirliği yaptığı" yolundaki yayın ve haberler tamamen gerçek dışı olduğu belirtildi.

"YÜCE TÜRK MİLLETİ ÖNÜNDE ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Açıklamada şöyle devam edildi:

"31 yıldır Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Anayasal düzenini değiştirmeyi hedefleyen bir terör örgütü ile silahlı mücadele eden ve bu uğurda binlerce şehit ve gazi vermiş olan şerefli, haysiyetli ve onurlu Milli Ordu Türk Silahlı Kuvvetlerine bu yakıştırmayı yapan kişileri ve yayın organlarını Yüce Türk Milleti önünde şiddetle kınıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri, kendisine yasalarla verilmiş görevleri ve Hükümetlerimizin talimat ve direktifleri doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Yüce Türk Milleti'ne yönelik her türlü terör örgütü ile mücadele etme azim ve kararlılığını sürdürmektedir. Açıklamalarımızda defaatle vurguladığımız üzere, Türk Silahlı Kuvvetleri, iç siyasi çekişmelerin bir aktörü olmayacak, Demokratik, Laik, Sosyal, Hukuk Devleti'nin gereklerini yerine getirmeye devam edecektir. Yüce Türk Milleti'ne saygıyla duyurulur."

HDP, \'Eşme Ruhu\' Haberini Kınayan TSK İçin Meclis Araştırması İstedi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel HDP, 'Eşme Ruhu' Haberini Kınayan TSK İçin Meclis Araştırması İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (78)

  • yagmur: Korkak tsk türbeye tekerlek takın seyar gezdirin 7 67 Yanıtla
  • yagmur: BU HABERE ONURLU TÜRKLER YORUM YAPSIN RUM TOHUMLARI YORUM YAPMASIN YILLARDIR MUSUL KERKÜK TÜRKLERİN DEDINIZ 49 REHINE KARSILIGINDA TÜRKMENLERIN NAMUSUNU IŞID E TESLIM ETTINIZ TEK TOPRAK DEDINIZ HADE FARZ EDIN SIZ VE TSK DOĞRU KÜRTLER YALAN OLSUN ECDAD DEDINIZ KORKARAK TURBEYI BOŞALTIP HAVAYA UCURDUNUZ TABUTLARI ALIP O KUTSAL ECDADINIZI RAHATSIZ EDIP KACTINIZ ŞUNDA EMIN OLUN SÜLEYMAN ŞAH BILE ŞUAN KÜRTLERIN SAYESINDE HUZUR İÇİNDE UYUYOR ŞEREFI OLAN BU GERCEKLERI GÖRÜP DOGRULARLA YUZLEŞMELERI GEREK TARIH BILE SIZI AF ETMIYECEKTIR BIR ÜLKE OLARAK ISID E TESLİM OLDUNUZ ŞEREFI OLAN BU YORUMA SEREFLICE YORUM YAPAR SEREFSIZLERE YORUM SERBESTTIR :D 15 27 Yanıtla
  • Ülkücü: Şimdide Türk Silahlı Kuvvetlerimize laf atıyorlar siz kimsiniz lan 18 22 Yanıtla
    Yiğit: Daha 2 hafta önce puskivit canavarı bahcelide laf söylemişti genel kurmay baskani icin ona neden ses cikartmadiniz 3 3 ÇAYCUMA 67: Kışlasından çıkamayan, askeri ulu orta arkadan şehid edilen kuruma güven ne kadar olur. Birliğinden bayrak indirilen. . . . . . . Hayırlısı inşallah. 1 1 YİĞİTMİŞ HE: Lavuk sana öyle biskivü yediririm 6 ay şarhoş gibi gezersin. 0 2 ???: Hikayeci sen ne sayıklıyorsun ya sanamı kaldı BAHÇELİ, kime oy verdiysen onu eleştir. Hikayelerinide oy verdiklerine anlat. Bu ülkenin başına ne geldiyse belli bundan sonra daha çok bela gelecek siz gibilerin yüzünden gelecek. Akıllı ol akıllı 0 1
  • Antepli: Ülkücü fasistler ses seda yok sizde kanalizasyon deliğinemi düştünuz 22 15 Yanıtla
  • Anti Faşist: Ülkücü Faşist hareket Ocakları küresel terör listesine alınmalı 17 15 Yanıtla
  • Antepli: Türk kelimesi bir hayvan ve dağda yetişen bir çiçek ismi 6 24 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement