Hem Tatil Yapıyorlar Hem de Türk Kültürünü Öğreniyorlar - Son Dakika
Yerel

Hem Tatil Yapıyorlar Hem de Türk Kültürünü Öğreniyorlar

Hem Tatil Yapıyorlar Hem de Türk Kültürünü Öğreniyorlar

Gençlik ve Spor Bakanlığınca Samsun'da düzenlenen Uluslararası Gençlik Kampı'na 16 farklı ülkeden katılan gençler, tatil yaparak Türk kültürünü öğreniyor.

07.09.2014 11:58  Güncelleme: 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun 19 Mayıs Gençlik Kampı'nda devam eden, farklı ülke ve kültürlerden gelen gençleri buluşturan kampta, ortak değerlere sahip olunan ülkelerin gençleriyle biraraya gelinmesi, toplumlar arasında dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi ve dünya sorunlarına karşı duyarlı bir neslin inşa edilmesi amaçlanıyor.

Togo, Namibya, Endonezya, Somali, Çin, Afganistan, Sudan, Gürcistan, Cezayir, Kazakistan, Makedonya, Fas, Bahreyn, Bosna-Hersek, Moğolistan ile Türkiye'den 140 kız öğrenci, kampta teknoloji, sanat, tarih, spor, dil kursları gibi değişik alanlarda kendilerini geliştirme imkanı buluyor.

Farklı kültürel faaliyetlerle arkadaşlık bağlarını güçlendiren gençler, burada aynı zamanda Türkiye'yi ve Türk kültürünü tanıma fırsatı da elde ediyor.

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Güven Özyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıl önce kurulan 19 Mayıs Gençlik Kampı'nda Türk ve yabancı olmak üzere yaklaşık 4 bin genci ağırladıklarını belirtti.

Farklı ülkelerden gelen öğrencilerin tatil yapma imkanının yanında Türk kültürünü tanıma imkanı bulduklarını belirten Özyurt, "Gençlik kampımıza Somali'den Çin'e, Togo'dan Moğolistan'a kadar 16 farklı ülkeden gelen gençler 10 günlük sürede çeşitli aktiviteler yapıyor. Gençlere Türk kültürünü öğretmek adına Samsun ve çevresine çeşitli geziler düzenliyoruz" dedi.

ÖĞRENCİLER MEMNUN

Kampın çok güzel geçtiğini aktaran Moğolistanlı öğrenci Namuunaa Bayesgaan, "Burada çok güzel vakit geçiriyoruz. Hem tatil yapıyoruz hem de Türk kültürünü öğreniyoruz. Atalarımız ve dinlerimiz bir olmasına rağmen Türk insanından bir farklılık öğreniyoruz" diye konuştu.

Batı Afrika ülkesi Togo'dan gelen Fanny Sessine ise " Eskişehir'de gazetecilik okuyorum. Samsun'da kampta eğleniyoruz, spor yapıyoruz, bol bol geziyoruz. Burada Türk kültürünün yanı sıra farklı ülkelerden arkadaşlıklar ediyoruz. Bizim için güzel bir tatil oluyor. Dün Amasya'yı gezdik, bugün de Bandırma Vapuru'nu gezme imkanı bulduk. Burada her şey çok güzel " ifadelerini kullandı.

Erzurum Üniversitesi Veteriner Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Endonezyalı Artina Prastivi de kampta çok güzel vakit geçirdiklerini belirterek, kampı düzenleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hem Tatil Yapıyorlar Hem de Türk Kültürünü Öğreniyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement