Hemşireler Haftası - Son Dakika
Yerel

Hemşireler Haftası

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Hemşireler Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

12.05.2015 17:16

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Hemşireler Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr Meral Kelleci'nin Hükumet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda devam eden törende konuşan CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Suşehri ilçesine bazı yatırımlar yapmayı planladıklarını söyledi. Türkiye genelinde 5 üniversitede bulunan simülatör laboratuvarının altısının Suşehri ilçesinde açıldığını belirten Kocacık, "Simülatör laboratuvarını inşallah Eylül ayında üniversitemizde açmayı hedefliyoruz. Ama Suşehri Sağlık Yüksekokulu bizden hızlı başladı. Öğrencilerimize hayırlı olsun" dedi.

Kelleci de hemşireliğin önemli bir meslek olduğuna vurgu yaparak, "Hemşirelik, bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını koruma, geliştirme ve hastalık durumunda iyileştirmeyi amaç edinen bir sağlık disiplinidir. Hemşireler çalıştıkları kurumlarda bilgi ve becerilerini kullanarak bireyin optimal düzeyde pozitif sağlık düzeyine ulaşmaları için çalışırlar" diye konuştu.

Törende, Rektör Kocacık, Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi ve Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, simülatör laboratuvarını kuran iş adamı İsa gün'e plaket verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hemşireler Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement