Hipnozcu Dolandırıcılar Baltayı Taşa Vurdu - Son Dakika
Güncel

Hipnozcu Dolandırıcılar Baltayı Taşa Vurdu

Twitter'da ve medyada yazıyla kitlesel hipnoz yapıldığını açıklayan Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak, aynı yöntemle saldırıya uğradı.

04.06.2014 16:36  Güncelleme: 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prof. Dr. Canan Karatay başta olmak üzere telefonda hipnotize ettikleri vatandaşları dolandıran uyanıklar, bu sefer ünlü Hipnoz ve Bilinçaltı Değişim Uzmanı Mehmet Başkak'ı hedef alınca baltayı taşa vurdu.

E-MAİL YOLUYLA HİPNOZ

Mehmet Başkak'ın kişisel e-mail adresinin şifresini kıran kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, Başkak adına tüm tanıdıklarına hipnotik telkinler gizlenmiş cümleler yer alan e-mail gönderdi. Bu sabah saat 09:20'den itibaren mailleri açan birçok kişi e-mail yoluyla hipnoza uğradı. Kendisini Mehmet Başkak, olarak tanıtan dolandırıcı, İngiltere'de pasaportunu ve kimliğini çaldırdığını 1000 Pound'a ihtiyacı olduğunu yazıyordu.

Dolandırıcıların, Başkak'ın mailinden gönderdiği duygulu, inandırıcı ve düzgün bir Türkçe'yle kaleme alınan mesaj şöyle:

"Umarım bu yazdığım sana zamanında ulaşır. İngiltere Manchester'e bir gezi yaptım bu esnada çantamla birlikte içindeki uluslararası pasaportum ve kredi kartlarım çalındı. Elçilik bana pasaportsuz bir uçuş ayarlamak için yardım etmeyi istiyor. Sadece bilet ve otel parasını ödemek zorundayım. Parasız ve kredi kartsız bu ödemeleri başaramam bankayla iletişim kurmalıyım fakat onların bana yeni bir kart vermeleri içinde çok zamana ihtiyaçları var. Bu şanssız durumda senden döner dönmez geri ödeyeceğim borç istemeyi düşündüm. Giderleri ödemem için 1000 pounda ihtiyacım var. Gerçekten diğer uçağa yetişmem lazım. Benim için en iyisi borç parayı Western Union ile göndermen olur. Onlar Elçilikte bana geçici pasaport verdiler bu yüzden sen bana parayı Western Union ile gönderirsen başka sorun kalmayacak ve 20 dakika içinde parayı buradan alabileceğiz bu benim için en uygun olan yol. Seni rahatsız ettiğim için gerçekten özür dilerim. Olayın nasıl olduğu ile ilgili ayrıntıları sana gönderebilirim. Saygılarımla."

1000 POUND GÖNDERMEK İÇİN BANKAYA KOŞTULAR

Aralarında iş ve magazin dünyasından ünlü isimlerin de olduğu birçok kişi postane ve bankalara giderek para göndermek istedi. Eksik bilgileri almak ve geçmiş olsun dileğinde bulunmak üzere telefon açan dostları, Başkak'ın Londra'da değil İstanbul'da olduğunu öğrenince şok geçirdi.

Durumu anlayan Başkak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu. Savcılık harekete geçerken Başkak da aynı anda Twitter, Facebook hesaplarıyla kişisel sitesinden durumu tanıdıklarına bildirdi.

WESTERN UNION VE GOOGLE'A ULAŞILAMADI

Savcılık ve sosyal medyanın ardından dolandırıcıların para istediği Western Union'ı arayan Başkak, Türkiye'den herhangibir yetkiliye ulaşamadı. Çünkü iletişim sayfalarında Amerika telefonları vardı. Aradığında Denver'dan bazı görevlilere ulaştı ama kendisi adına para gönderecek ya da parayı kendisi adına alacak kişilerle ilgili önlem aldıramadı.

Başkak, Gmail'den de Türkiye'de kimseye ulaşamadı. Başkak mailinde cep numarasına Gmail'den gelen onay koduyla işlem yapabildiği halde dolandırıcılar bu safhayı da geçmişti. Gmail hesabını kurtaramayan ve Google Türkiye'den yardım alamayan Başkak henüz hesabını kurtaramadığı için tüm tanıdıklarını telefonla arayarak uyarmaya çalışıyor.

Başkak, olayla ilgili yaptığı açıklamada gönderilen mailin hipnotik telkinler içirdiğini belirterek, "Aile bireylerinden bile benzer mailler alsanız mutlaka telefonla ya da başka bir yolla iletişim kurmadan kimseye para göndermeyin. Bu tür maillerdeki hikayeler son derece masum ve inandırıcı olur, inanmayın ve emin olmadan göndermeyin" dedi.

Olayla ilgili operasyon sürüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hipnozcu Dolandırıcılar Baltayı Taşa Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement