Hizan'da Kadın Konuk Evi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Hizan'da Kadın Konuk Evi Açıldı

Hizan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca hazırlanan "Benim Sıcak Evim" Projesi kapsamında ilçede kadın konuk evi açıldı.

18.12.2014 16:43  Güncelleme: 16:51

Hizan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca hazırlanan "Benim Sıcak Evim" Projesi kapsamında ilçede kadın konuk evi açıldı.

Hizan Kaymakamı Sedat İnci'nin girişimleriyle SYDV tarafından finanse edilerek Bediüzzaman Said Nursi Caddesi üzerinde kiralanan bir daire, kadın konuk evine dönüştürüldü.

Açılış töreninde konuşan İnci, konuk eviyle, köylerde ikamet eden kadınların, kamu kurum ve kuruluşlardaki işlemleri için ilçeye geldiklerinde, köye geri dönecekleri zamana kadar çocuklarıyla beraber kalabilecekleri sıcak bir ortam hazırladıklarını söyledi.

Kadınların sosyal ve kültürel etkileşimde bulunabilecekleri bir yer açtıklarını ifade eden İnci, şöyle konuştu:

"Kadınlar köye gidecekleri saate kadar çocuklarıyla beraber zaman geçirebilecek ve kültürel anlamda kendilerini geliştirebilecek. Daha önce ilçede kadın konuk evi yoktu. Benim Sıcak Evim projesi kapsamında köylerimizden ilçemize gelen kadınların kullanabilecekleri bir yer temin ettik. Proje kapsamında oluşturulacak yerde kadınlarla ilçeye gelen çocuklarının da iyi şekilde vakit geçirmeleri sağlanacak. Kadınlarla birlikte gelecek çocukların yaş aralıkları, bilişsel gelişimleri, psikososyal ve psikomotor gelişimleri göz önünde bulundurularak çocuk oyun odası da oluşturuldu."

Açılışa, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kadir Duvan, il meclis üyeleri, kurum amirleri, STK temsilcileri ve muhtarlar katıldı. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hizan'da Kadın Konuk Evi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement