Hüseyin Çelik'ten Bahçeli'ye Sert Cevaplar (2) - Son Dakika
Politika

Hüseyin Çelik'ten Bahçeli'ye Sert Cevaplar (2)

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Başbakan'ın itibarı kalmadı" şeklindeki sözlerine cevap verdi.

14.07.2013 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Başbakan'ın itibarı kalmadı" şeklindeki sözlerine cevap verdi. MHP'nin oy oranının yüzde 13-14 olduğunu ve bu oranın yarısının Bahçeli'ye itibar ettiğini belirten Hüseyin Çelik, "Sayın Bahçeli senin 5 kuruşluk bir itibarın var" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyerek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye cevap verdi. Bahçeli'nin, "Başbakan Erdoğan itibarını yitirdi" şeklinde açıklamaları olduğunu hatırlatan Çelik, "Sayın Bahçeli, Türkiye'deki Türkler arasında, Türkiye'nin dışında yaşayan Türkler arasında bir anket yapıldığı zaman Sayın Başbakan bugüne kadar gelmiş geçmiş liderlerin hepsini üç beş defa katlayacak kadar itibara sahiptir" dedi.

MHP'nin oy oranının yüzde 13-14 olduğunu, MHP'ye oy verenlerin ancak yarısının Bahçeli'ye itibar ettiğini belirten Hüseyin Çelik, "Sayın Bahçeli senin 5 kuruşluk bir itibarın var" diye konuştu.

Bahçeli'nin çözüm süreciyle ilgili açıklamalarını da değerlendiren Hüseyin Çelik, terör örgütü PKK'nın tekrar saldırma ihtimaline ilişkin olarak, "Silahla saldıranlara hiç kimse bugüne kadar gül demetleriyle karşılık vermedi, bundan sonra da vermeyecektir" dedi. "PKK'nın silah bırakması bizim istediğimiz şeydir. Silahların susması yeterli değil bunu defalarca söyledik" diyen Çelik, "Demokratikleşme perspektifimiz PKK olsa da, olmasa da devam edecek. Varsayalım PKK saldırmaya başladı, bizim güvenlik güçlerimizin eli armut mu topluyor" diye konuştu.

Kimsenin kendilerine hakaret etmesine izin vermeyeceklerinin altını çizen Hüseyin Çelik, "Kesinlikle çözüm süreci Sayın Bahçeli'nin kimyasını bozmuşa benziyor, umarım bu hastalığından kısa sürede kurtulur" şeklinde konuştu.

"SAYIN BAHÇELİ, HADDİNİZİ BİLİN"

Çelik, Gezi Parkı olayları sırasında ortaya çıkan palalı saldırgan Sabri Çelebi ile ilgili Bahçeli'nin açıklamalarına da cevap verdi. Bahçeli'nin, Başbakan Erdoğan'ın palalı elemanları olduğu yönünde ifadeler kullandığını hatırlatan Çelik, "Benim tanıdığım Recep Tayyip Erdoğan, siyasi hayatının ilk safhasından itibaren şiddete asla prim vermemiştir. Sayın Bahçeli, şiddet ve kaba kuvvet senin genetik kodlarından gelen bir şeydir. O bizim siyasi kodlarımızda kesinlikle yoktur. Biz birbirimizi çok iyi tanırız. Kimlerin nasıl sopa, bıçak taşıdığını, bunlarla insanlara nasıl saldırdığı hafıza kayıtlarımızda duruyor" dedi.

Bahçeli için "Fikretmeyenler Bahçeli gibi küfrederler" diyen Hüseyin Çelik, "'Sayın Başbakan aşağılık yaftasını çoktan hak etmektedir' diyor. Bu söylemle siz gittikçe çukura düşüyorsunuz" dedi. "Bizim suratımıza biri bir tokat vurduğu zaman diğerini göstermeyiz Sayın Bahçeli, haddinizi bilin" diyen Çelik, "Sayın Bahçeli hakaret etse de, küfretse de kendini harap etse de bu memlekette 11 yıldan beri ülkenin yönetimini elinde bulunduran AK Parti halkla beraber olan yürüyüşünü devam ettirecektir. Sayın Bahçeli size de söylüyorum, adamlarına da söyle meydan boş değil. Bir şey söylerseniz karşılığını alırsınız" şeklinde konuştu.

Hüseyin Çelik, açıklamalarının ardından ise gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Çelik, PKK'nın Çukurca'da bir karakolu bastığına dair haberler olduğunu, bunun doğru olup olmadığının sorulması üzerine böyle bir haber almadığını söyledi. PKK'nın son zamanlarda şımarıklık içinde olduğunu belirten Çelik, PKK içinde olağanüstü gayret gösteren gruplar olduğunu, bunların da yol kesme, adam kaçırma gayretinde olduğuna dikkat çekti.

"TERBİYESİZCE BİR TWEET"

Hüseyin Çelik, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan'ın Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile ilgili attığı bir tweeti de değerlendirdi. Yıldıray Sapan'ın bu tweet sonrasında Meclis'te kınandığını hatırlatan Çelik, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın da parti adına özür dilediğini söyledi. Altay'ın özür dilemesinin olması gereken bir şey olduğunu ve güzel bir hareket olduğunu anlatan Çelik, Yıldıray Sapan içinse "Terbiyesizce bir tweet atmış olması kabul edilebilecek bir şey değildir. Terbiyesizcedir" dedi.

Yıldıray Sapan'ın sabıkasının kabarık olduğunu belirten Çelik, "Bu Twitter meselesi bu büyük bir imkan ama kusura bakmasınlar orada 'bu nasılsa sosyal medyadır ben ağzıma geleni söylerim, aklıma geleni yazarım', böyle bir şey olamaz" diye konuştu. Çelik, ayrıca bu tweet ile ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sessiz kaldığını söyledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hüseyin Çelik'ten Bahçeli'ye Sert Cevaplar (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement