Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Barzani'yle Telefonda Görüştü - Son Dakika
Güncel

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Barzani'yle Telefonda Görüştü

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Barzani\'yle Telefonda Görüştü

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'yle telefonda görüştü.

12.08.2014 11:43  Güncelleme: 12:06

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'yle telefonda görüştüğü bildirildi.

IKBY Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Steinmeier, teröre karşı yürütülen mücadelede ülkesinin, Kürt bölgesinin yanında olduğunu ifade etti. Terör örgütü IŞİD'le savaşından dolayı Barzani'ye teşekkür eden Steinmeier, Kürt bölgesinin, Irak ve Suriyeli sığınmacılara gösterdiği konukseverliğin de her türlü takdirin üzerinde olduğunu dile getirdi.

Steinmeier, Almanya'nın, IKBY yönetimine ve halkına desteğini yineleyerek şunları kaydetti:

"Ülkemiz, Kürdistan halkının terörizmle olan mücadelesinde her türlü yardıma hazırdır. Almanya, Kürdistan halkına ve hükümetine nasıl destek sunabileceğini müzakere ediyor. Bununla ilgili değerlendirmelerimiz sürüyor."

Mesut Barzani de Alman bakana teşekkür ederek, dar ve sıkıntılı zamanlarında dostlarının, destek ve yardımlarının kendilerini sevindirdiğini belirtti. Yanlarında olan bütün ülkelere teşekkür eden Barzani, terörizmle savaşlarının devam edeceğini vurguladı. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Barzani'yle Telefonda Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement