İş Adamı Gülüştür AK Parti'den Aday Adaylığını Açıkladı - Son Dakika
Yerel

İş Adamı Gülüştür AK Parti'den Aday Adaylığını Açıkladı

İş Adamı Gülüştür AK Parti\'den Aday Adaylığını Açıkladı

İş adamı Davut Gülüştür 1 Kasım’da yapılacak seçimlerde AK Parti’den yeniden aday adayı olduğunu açıkladı.

05.09.2015 09:53

İş adamı Davut Gülüştür 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde AK Parti'den yeniden aday adayı olduğunu açıkladı.

7 Haziranda 25.dönem milletvekilli aday adayı olan ve aday listelerin belirlenmesinden sonra Van'a olan aşkından dolayı Van halkından vazgeçmeyen iş adamı Davut Gülüştür, seçim boyunca Van seçim koordinasyon merkezine başkanlık etti. İş adamı Davut Gülüştür, doğduğum topraklara olan vefa borcumuzu ödemek adına 26.dönem milletvekilliği için yeniden aday adayı olduğunu söyledi.

"GENİŞ BİR AŞİRETE SAHİP"

Ak Parti Van milletvekilli aday adayı Davut Gülüştür, Çaldıran'da baba tarafında Heydaran aşireti, anne tarafından Asi aşireti, kayınpeder tarafında ise Seyitlere dayanan Çaldıran ve Muradiye'yi kapsayan çok geniş bir aşirette sahiptir. İş hayatında önemli projelere imza atan Ak Parti Van milletvekilli aday adayı Davut Gülüştür, "1 Kasım'da Van için yapmam gerekenler var" diyerek aday adayı olduğunu özellikle vurguladı. Bu dönemin çok zor olduğunu söyleyen AK Parti Van milletvekili aday adayı Davut Gülüştür, "Partimin bu dönemde planladığı hedeflere ulaşması için ben ve benim gibi düşünenlerin destek vermesi lazım" dedi.

"VAN EN GÜZELİNİ HAK EDİYOR"

1 Kasımda yapılacak olan seçim, doğunun ve özellikle Van'ın kaderinin değişeceğini ifade eden Gülüştür, "Barış ve kardeşliği istemenin ve ispatlamanın tam zamanı.Tarihi ve doğasıyla Van her alanda değerlendirilmesi gereken bir ilimizdir. Van'ın yükselen ilerin seviyesine gelmesi için bu seçimde Van halkı kendi gelecekleri düşünerek ileride tüketen değil üreten bir halk olması için iyi bir karar vermesi lazım. Doğunun incisi olan Van, yapılacak yeni projelerle daha da ön plana çıkacaktır" dedi.

DAVUT GÜLÜŞTÜR KİMDİR?

Davut Gülüşür, 1970 yılında Van Çaldıran ilçesi Yukarı Gülderen Mahallesi'nde doğdu. 4 yaşındayken köyden Van şehir merkezine taşındı. Babası Sağlık Müdürlüğü'nde işçi, annesi ev hanımıydı. 5 kardeşin en büyüğü olan Davut Gülüştür, ilkokulu Elazığ'da bitirdi. Lise eğitimi için İstanbul'a göç etti. Zorlu bir dönemin ardından İstanbul Üniversitesi Makine Mühendisliği'ni kazandı. 1. sınıftayken ekonomik nedenlerle bırakıp, 3 yıl Türkiye Elektrik Kurumunda memur olarak çalıştı. Üniversite sınavlarına tekrar girip, İstanbul Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü kazandı. Bir yandan çalışıp bir yandan eğitimine devam etti.

Üniversiteden mezun olduktan sonra kendi işini kurdu ve bugün 500'e yakın çalışanı olan bir şirketler grubun başında bulunuyor. 3 çocuk babası olan Davut Gülüştür, üniversiteye ilk başladığı yıldan itibaren Ak Parti teşkilatında yer aldı ve partiye olan sadakat ve inancını bugüne kadar taşıdı. Bugün Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kurduğu Erdemliler Hareketi'nde yer aldı. 3 yıl, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkan Yardımcılığı yaptı. AK Parti'nin katıldığı 2 yerel seçim, 1 genel seçim ve 1 referandum seçimleri döneminde,AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nde aktif olarak çalıştı. Van depremi, Davut Gülüştür için önemli bir dönüm noktası oldu. Bu süreçte sık sık deprem bölgesine gitti. İstanbul'da yardım toplanması, bu yardımların organize edilmesi ve yerine ulaştırılması için canla başla çalıştı. Deprem nedeniyle İstanbul'a taşınan Vanlı ailelerin barıma, gıda ve çocuklarının eğitim ihtiyaçlarının karşılanması için AK Parti teşkilatıyla birlikte ciddi ve verimli çalışmalar yürüttü. Deprem süreci, Davut Gülüştür'ün doğduğu topraklarla ilişkisine daha farklı bir anlam ve boyut kattı. Süreç içinde tam zamanlı siyasete atılarak memleketine daha faydalı olmayı düşündü ve bugün bu nedenle AK Parti'den Van milletvekili aday adayı oldu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İş Adamı Gülüştür AK Parti'den Aday Adaylığını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement