Işid'e Karşı Protesto Gösterileri ve Olaylar Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Işid'e Karşı Protesto Gösterileri ve Olaylar Devam Ediyor

Işid\'e Karşı Protesto Gösterileri ve Olaylar Devam Ediyor

Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Kobani'ye IŞİD saldırıları başta Diyarbakır olmak üzere Mardin, Şırnak ve ilçelerinde dün gece düzenlenen eylemlerle sabah saatlerine kadar protesto edildi.

07.10.2014 13:47

Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Kobani'ye IŞİD saldırıları başta Diyarbakır olmak üzere Mardin, Şırnak ve ilçelerinde dün gece düzenlenen eylemlerle sabah saatlerine kadar protesto edildi. Şırnak merkez ve ilçelerinde 3 dershane, 1 market ve mobese kameraları yakıldı, bankalara molotof kokteylleri atıldı. Siirt'te ise göstericiler Halk Eğitim Merkezi binasına molotoflarla saldırdı, bazı araçları ateşe verdi. Diyarbakır ile Mardin'in Kızıltepe ve Derik ilçelerinde bu sabah tekrar başlayan olaylar halen devam ediyor.

Suriye'nin Rojava bölgesindeki Kobani ilçesine IŞİD'in saldırıları devam ederken, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)'nin çağrısı üzerine, dün gece başta Diyarbakır olmak üzere Mardin, Şırnak ve ilçelerinde olaylar çıktı. Dün gece akşam saatlerinde başlayan eylemler sabaha kadar devam etti. Bazı vatandaşlar evlerinde ışık kapatma eylemi yaparken, cadde ve sokaklara çıkan göstericiler ise yolları trafiğe kapattı, Ak Parti binaları, banka şubeleri, bazı dershane ve marketlere taş, molotof kokteyli ve havayi fişeklerle saldırdı. Polisin gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale ettiğ göstericiler sabah saatlerine kadar dağılmayarak eylemlerini sürdürdü.

SİİRT'TE HALK EĞİTİM MERKEZİ BİNASINA SALDIRDILAR

Siirt'te dün gece Cumhuriyet meydanında toplanan göstericiler, önce belediye binası önünde oturma eylemi yaptı. Ardından Halk Eğitim Merkezi binası, bazı araçlar ve işyerlerine molotof kokteylleri ile saldırdı. Bazı araçları ateşe veren göstericiler polisin müdahalesi üzerine ara sokaklara girerek polise taş, molotof kokteyli ve havayi fişeklerle karşılık verdi. Saldırıda Halk Eğitim Merkezi hasar gördü.

ŞIRNAK, CİZRE VE SİLOPİ'DE DERSHANELER YAKILDI

Şırnak'ta, Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto eden bir grup, dün gece Gündoğdu Mahallesinde bulunan bir dershaneyi ateşe verdi. Dershanenin yakılma görüntüleri ise mobese kameralarına yansıdı. Dershaneyi yakma anındaki mobese görüntülerinde yaklaşık 20 kişilik grup ellerlinde molotof kokteylleriyle dershaneyi ateşe veriyor. Görüntülerde bazı göstericilerde ellerindeki uzun odun parçalarıyla dershanenin camlarını kırıyor. Dershanenin birinci katı kullanılamaz hale geldi. Dershane yöneticileri sabahleyin dershanede temizlik yaptılar.

Cizre'de IŞİD'in Kobani'ye saldırısını protesto etmek amacıyla cadde ve sokaklarda gösteri yapan yüzleri maskeli gençler, yolları trafiğe kapattıktan sonra 3 mobese kamerasını tahrip etti, bir market ve bir dershane ateşe verildi. Dershane ve market kullanılamaz hale geldi. İlçedeki bir özel öğrenci yurduna da molotof ve ses bombaları atan göstericiler, bankalara da saldırdı. Atılan molotof kokteylleri ve taşlardan dolayı bankaların ATM'leri kullanılamaz hale geldi. Sabah saat 04.00'a kadar devam eden olaylar nedeniyle ilçede gerginlik bugün de devam ediyor.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Kobani'deki saldırıları protesto etmek için dün gece eylem düzenleyen yüzleri maskeli gençler, Dicle mahallesinde bulunan özel bir dershaneye molotof kokteyli ve taşlarla saldırdı. Dershanenin kepenklerinde delik açan göstericiler dershanenin içerisine attıkları molotoflarla binayı ateşe verdi. İtfaiyenin söndürdüğü yangın nedeniyle dershanede büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Dershane Müdürü İsmail Aykut, "Dün gece yüzleri kapalı yaklaşık 50 civarındaki bir grup dershaneye saldırdı. Haber alır almaz polis ve itfaiyeye haber verdik. Müdahalede geç kalındı. Bir öğretmen arkadaş ile müdahaleye etmeye çalıştık, ancak 30 kişilik bir grup da bizi linç etmeye çalıştı. Canımızı zor kurtardık. Burası bir eğitim yuvasıdır. Silopi halkının çocuklarını yetiştiren böyle bir kurum bu hale gelmesi hepimizi derinden üzmüştür. Bu yapılan zulmü herkesin görmesini istiyoruz. Çok üzgünüz ve her zaman burada olacağız. Eğitimin yanında çocukları yetiştirmenin yanında olacağız. En kısa sürede tadilatına başlayacağız. Silopi halkına yardımcı olmaya devam edeceğiz. Hiçbir güç hiçbir baskı bizi engellemeyecek. "dedi.

OLAYLAR BU SABAH TEKRAR BAŞLADI

Diyarbakır'ın Bağlar semti başta olmak üzere öğlene doğru bir çok yerde olaylar tekrar başladı. Ofis semtinde bir araya gelen bazı gruplar IŞİD aleyhinde sloganlar atarken, Suriçi, Melikahmet ve Şehitlik semtlerinde de araç lastikleri yakıldı.

DERİK KAYMAKAM LOJMANINA TAŞLI SALDIRI

Mardin'in Derik ilçesinde dün gece geç saatlere kadar devam eden olaylar bu sabah tekrar başladı. Dün saat 21.30 sıralarında sokaklara çıkan göstericiler, bir çok yolu taş ve çöp konteynerleri ile trafiğe kapattı. AK Parti ve Hüda Par ilçe başkanlıkları molotof kokteylleri ve taş atan göstericiler daha sonra kendilerine müdahale eden polis panzerlerine de saldırdı. Polisin gaz bombaları ve tayzikli suyla müdahale ettiği göstericiler sokak aralarına dağıldı.

Bugün saat 10.00 sıralarında ilçenin bir çok noktasında tekrar bir araya gelen göstericilere yine polisler müdahale etti. İlçenin Kale Mahallesinde toplanan bazı gruplar ise Kaymakam İsmail Sündük'ün lojmanına taşlarla saldırdı. Polis göstericileri dağıtmaya çalışıyor. İlçede olaylar devam ediyor.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde dün gece geç saatlere kadar devam eden olaylar bu sabah tekrar başladı. İlçenin bir çok noktasında bu sabah tekrar bir araya gelen göstericiler, yollara barikatlar kurdu. IŞİD aleyhinde sloganlar atan göstericiler, polis panzerlerine taş, molotof kokteyli ve havayi fişeklerle saldırdı. Olaylar ilçenin bir çok noktasında devam ediyor.

DBP: EYLEMLER SÜRECEK

Diyarbakır Demokratik Bölgeler Partisi tarafından yapılan açıklamada ise, eylemlerin bugün de devam edeceği belirtildi. 7'den 70'e herkesin bulunduğu alanlarda eyleme geçmesinin istendiği açıklamada AK Parti hükümeti eleştirildi.

FOTOGRAF - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Işid'e Karşı Protesto Gösterileri ve Olaylar Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement