Kahta Gönüllüler Platformundan Halepçe Katliamı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kahta Gönüllüler Platformundan Halepçe Katliamı Açıklaması

Kahta Gönüllüler Platformundan Halepçe Katliamı Açıklaması

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan Kahta Gönüllüler Platformu, Halepçe katliamının 27. yıl dönümünde bir basın açıklaması düzenledi.

16.03.2015 18:36

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan Kahta Gönüllüler Platformu, Halepçe katliamının 27. yıl dönümünde bir basın açıklaması düzenledi.

Kahta ilçesi, 100. Yıl Parkında düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda vatandaş ve platform üyeleri katılırken, basın açıklamasını Kahta Gönüllüler Platformu adına Muhammed Yetiş okudu.

Yetiş okumuş olduğu basın açıklamasında, "Halepçe katliamını unutmayacağımızı ve her türlü kimyasal silah ve saldırıları şiddetle kınadığımızı tüm dünyanın bilmesini isteriz. Bizler, ismi barış ve esenlik demek olan İslam'ın mensupları olarak, sulhun harpten daha hayırlı olduğunu, barışın mümkün olmaması durumunda gerçekleşen savaşta bile bir hukukun olması gerektiğini, masum insanların, yaşlıların, kadın ve çocukların, silahsızların asla öldürülemeyeceğini, toplu imha silahları kullanmanın korkunç bir soykırım olduğunu tüm insanlığa haykırıyoruz. Bizler kapitalizmin en kirli basamağı olan silah ticaretine, kazancını savaş, ölüm ve kan üzerine kurmuş dünya silah baronlarına, insan kanıyla beslenen, petrol uğruna vampirleşmiş emperyalist ülkelere karşı insanlık onurunu korumaya yeminli bireyler olduğumuzu haykırıyoruz. Mısır, Afganistan, Filistin ve Irak başta olmak üzere dünya üzerindeki tüm mazlum ve mustazaf halkların dini, dili, rengi ne olursa olsun acılarını paylaşıyoruz. Yapılan zulümler karşısında her zaman meydanlarda olacağız. Halepçe'de hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

Yapılan basın açıklaması sonrası, katılımcılar olaysız bir şekilde dağıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahta Gönüllüler Platformundan Halepçe Katliamı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement