Kapanan Yol Nedeniyle 5 Büyükbaş Hayvan Donarak Öldü - Son Dakika
Güncel

Kapanan Yol Nedeniyle 5 Büyükbaş Hayvan Donarak Öldü

Kapanan Yol Nedeniyle 5 Büyükbaş Hayvan Donarak Öldü

Konya-adana karayolunun yoğun kar yağışı nedeniyle dünden itibaren kapalı olması nedeniyle araçlar Ereğli'de dinlenme tesislerinde bekletiliyor.

08.01.2015 13:48  Güncelleme: 15:25

Konya-adana karayolunun yoğun kar yağışı nedeniyle dünden itibaren kapalı olması nedeniyle araçlar Ereğli'de dinlenme tesislerinde bekletiliyor. Adana'dan İzmir'e 7 kamyonla kesim için 120 büyükbaş hayvan götürdüklerini belirten kamyon şoförü Mehmet Çakmak, 5 büyükbaş hayvanın donarak telef olduğunu öne sürdü.

Konya'da geçen pazartesi günü başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar ve tipi nedeniyle de Konya- Adana karayolu dünden itibaren ulaşıma kapandı.

Yolun ulaşıma kapalı olması nedeniyle Adana'dan Konya istikametine gelen araçlar Ereğli İlçesi'nde dinlenme tesislerinde bekletiliyor. Tesislerde, yüzlerce araç beklemek durumunda kalırken, yolcular ve sürücüler ise duruma tepki gösterdi. Bazıları ise Konya'ya ameliyat olması gereken hastalarını hastaneye götürdüklerini ancak yol kapalı olduğu için mahsur kaldıklarını belirtti.

Bir firmaya ait yaklaşık 120 canlı büyükbaş hayvanı kesim için 7 kamyonla Adana'dan İzmir'e taşıdıklarını belirten kamyon şoförü Mehmet Çakmak, "24 saattir Ereğli'de bekliyoruz. Hava da çok soğuk. Bu yüzden de 5 büyükbaş hayvanımız telef oldu. Telef olan hayvanlar da diğerleri tarafından eziliyor. Bizim zararımızı kim ödeyecek" dedi.

Karayolları yetkilileri de yolun ulaşıma açılması için kar temizleme ve tuzlama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kapanan Yol Nedeniyle 5 Büyükbaş Hayvan Donarak Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement