Kars'ta "Kayak İl Birinciliği Yarışları" Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Kars'ta "Kayak İl Birinciliği Yarışları" Tamamlandı

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen snowboard ve Alp disiplini Kars birinciliği yarışları sona erdi.

31.12.2014 13:09

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen snowboard ve Alp disiplini il birinciliği yarışları sona erdi.

Federasyonun, 2014-2015 yılı faaliyet programı kapsamında Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezindeki 2. etap 2. pistte düzenlenen yarışlarda sporcular dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Zaman zaman bazı sporcular pistte küçük kazalar geçirmelerine rağmen yarışmayı tamamladı.

Çocuk erkek, çocuk bayan, genç bayan, genç erkek, büyük bayan ve büyük erkek kategorilerinde yapılan, 15 kulüpten yaklaşık 120 sporcunun katıldığı yarışlarda, ilk 3 dereceye giren yarışçılara düzenlenen törenle madalyaları verildi.

Yarışların koordinatörlüğünü yapan Türkiye Kayak Federasyonu üyesi ve Kayak İl Temsilcisi Şinasi Yıldız, AA muhabirine, sarıçam ormanları arasında güzel bir havada gerçekleştirilen yarışların kazasız, belasız tamamlandığını söyledi.

Altyapıda kayağa başlayan sporcuların çok iyi mücadele ettiğini belirten Yıldız, "Kars bölgesinde kayak sporunu şahlandırmak istiyoruz. Büyük hedeflerle hazırladığımız projelerimizi gerçekleştirme çabası içerisindeyiz. Federasyon başkanımız Erol Yarar'ın büyük destek ve katkılarıyla inşallah kayak sporunu en üst düzeye çıkaracağız. Yarışmalarda emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Koçak da il birinciliği yarışlarının altyapı ve sporun özendirilmesi açısından önemli olduğunu belirterek, "Amacımız Federasyonla Kars bölgesinde iyi sporcular yetiştirmek" dedi.

Yarışmaların Alp disiplini kategorisinin büyük erkekler bölümünde Caner Mutlu, genç bayanlarda Nisa Cengiz ve genç erkeklerde de Ömercan Yavuz birinci oldu.

Snowboard kategorisinde de büyük erkeklerde Kerem Yücel Karaton, büyük bayanlarda Nur Zübeyda Açak, çocuk erkekte Uğur Koçak, çocuk bayanlarda Zeynep Kurtuluş madalya almaya hak kazandı. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kars'ta 'Kayak İl Birinciliği Yarışları' Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement