"Kayseri'yi Limana Yaklaştırmak İstiyoruz" - Son Dakika
Yerel

"Kayseri'yi Limana Yaklaştırmak İstiyoruz"

AK Parti Grup Başkan Vekili Elitaş, "Kayseri'yi limana yaklaştırmanın en güzel yolu Kayseri-Mersin arasına raylı sistem döşemek." dedi.

24.01.2014 14:19  Güncelleme: 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Kayseri sanayisinin gelişmesi için kenti limana yaklaştırmak istediklerini, kenti limana yaklaştırmanın en güzel yolunun ise Kayseri- Mersin arasına raylı sistem döşemek olduğunu söyledi.

Kayseri Düşünce ve Atılım Derneği'nin (KAYSERİDER) yayın organı olan Kayseridergi'ye açıklama yapan Elitaş, Kayseri'ye yakın bir gelecekte hızlı tren geleceğini belirterek, Erkilet Havaalanını ise daha da genişleteceklerini kaydetti.

Elitaş, Kayseri'nin sanayi şehri olmasına karşın ihracata dönük az mal ürettiğini ifade eden Elitaş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bizim yeni amacımız Kayseri'yi limana yaklaştırmak. 8-10 saatlik Kayseri-Mersin yolunu trenle daha ucuz ve 5-6 saatte yapılabilecek bir duruma düşürdüğümüz takdirde biz Kayseri'yi limana yaklaştırmış oluruz. İstanbul'daki bir müessese, sabah ürettiği malını 15 kilometre ötedeki limana akşam saat 19.00'dan sonra trafiğe çıkma imkanı olduğundan dolayı, belki 8-10 saatte götürürken, biz Kayseri'de ürettiğimiz bir malı limana 6 saatte götürebilirsek önemli gelişme yakalamış oluruz."

Hızlı tren konusunda "Ankara-Yozgat- Sivas yapıldı, neden Ankara-Kayseri-Sivas yapılmadı diye" eleştirilerin geldiğini belirten Elitaş, şunları söyledi:

"Yani biz de aklıselim düşünmeyip geçmiştekilerin yaptıkları gibi yapsaydık, 16-17 bin kilometrelik duble yol yapamazdık. Biz de başkaları gibi popülizme devam etmiş olsaydık herhalde 4 bin-5 bin kilometrelik hızlı tren hattını hayata geçirmek için ortaya çıkamazdık. Biz de başkaları gibi olsaydık 2023'te 50 milyon olarak hedeflenen hava taşımacılığında, 2011 yılında 55 milyon rakamına ulaşamazdık. Ankara-Yozgat-Sivas hattı 430 kilometre. Ankara-Kayseri-Sivas ise 670 kilometre. Ankara-Kayseri-Sivas hattını yapmak yerine Şefaatli'den geçecek hattı Kayseri'ye bağlamak daha akılcı. İnşallah hızlı tren hattı da 2023'e kadar bitecek."

-"Erkilet Havaalanı daha da büyüyecek"-

Elitaş, 2003 yılında dönemin Başbakanı Abdullah Gül'ün destekleri ile Kayseri Erkilet Havaalanı'nın 10 bin metrekarelik kısmını büyük uğraşlar sonucunda alabildiklerini belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Askeri birliğin içerisinde olan bir kısımdı. Zar zor yaptırdık. Ondan sonra 50 bin metrekarelik yer aldık. En son ise çok büyük bir yer daha aldık. Kayseri Erkilet Havaalanı şu an daha da büyüyecek. Kayseri'nin 15 yıl daha ihtiyaçlarını karşılayacak bir havaalanı haline gelecek."

Açıklamasında, bir takım kişilerin "Kayseri Havaalanını dışarı çıkaralım" diye talepleri olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

"Ben buna kesinlikle karşı çıkıyorum. Bir ilde havaalanı ne kadar merkezde olursa o kadar iyidir. Havaalanı, Kayseri'nin büyümesini engellemeyen, trafiğini etkilemeyen bir konumda, zamanında yeri güzel seçilmiş. O konumdaki havaalanının yerinde büyümesinde fayda var. Çünkü başka illere gidecek turistlerin Orta Anadolu'nun en gözde ili, cazibe merkezi Kayseri'nin içerisinden geçip havaalanına gitmeleri önemli."

-"Adana ile ticari bağlar kuvvetlenecek"-

Elitaş, açıklamasında, Adana-Kayseri arasında yeni yollar yapmak için gayret ettiklerini ifade ederek, Adana'nın yakın ilçelerinin Kayseri ile ticaret yapmaları için uğraş verdiklerini, Kayseri-Adana yollarını açıldığında Adana ile Kayseri'nin ticari bağlarını da kuvvetlendirmiş olacaklarını sözlerine ekledi.

-" Erciyes'e güzel tesisler yapılmış"-

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Erciyes Dağı ile ilgili çok güzel işler yapıldığını belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Erciyes'te o kadar güzel tesisler yapılmış ki, o teleferiklerle gezdiğiniz takdirde bir taraftan Hacılar'ı bir taraftan da Hisarcık'ı görüyorsunuz. Pistler tamamlandığı zaman inşallah Türkiye'nin en büyük kayak pistleri burada olacak." - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Kayseri'yi Limana Yaklaştırmak İstiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement