Keşmir'de Çatışma - Son Dakika
Güncel

Keşmir'de Çatışma

CAMMU Hindistan'ın kuzeyindeki Cammu Keşmir'in Tangdhar bölgesinde sabah saatlerinde bir askeri kampa saldıran 3 direnişçi uzun süren silahlı çatışmanın ardından öldürüldü.

25.11.2015 15:13

CAMMU Hindistan'ın kuzeyindeki Cammu Keşmir'in Tangdhar bölgesinde sabah saatlerinde bir askeri kampa saldıran 3 direnişçi uzun süren silahlı çatışmanın ardından öldürüldü.

Hintli askeri yetkililerin yaptığı açıklamada, olayda 3 direnişçi ile bir sivil yaşamını yitirirken, bir askerin de yaralandığı ifade edildi.

Hindistan polisi ise Kupwara kentinde gerçekleşen olayda, 3 kişi tel örgüleri keserek Tangdhar'daki tabur karargahına girdiğini belirtti.

Askeri yetkililer ise AA muhabirine yaptıkları açıklamada direnişçilerin sıkı koruma altında tuttukları kampa girmediklerini, çatışmanın kampa yakın bir noktada gerçekleştiğini söyledi.

Yarbay NN Joşi, "Askerlerimiz kampa saldıran 3 kişiyi de öldürdü. Çatışma bitti ancak operasyonlar devam ediyor" dedi.

İngiltere'den 1947 yılında bağımsızlıklarını kazanan Hindistan ve Pakistan, Keşmir nedeniyle 1948, 1965 ve 1971'de 3 kez savaşmıştı. Hindistan, Pakistan'ı, Cammu Keşmir eyaletinde saldırılar düzenlemeleri için çeşitli grupları silahlandırmakla suçluyor.

Keşmir'in Pakistan'a bağlanmasını isteyen gruplar, 1989'dan bu yana bölgede yaptığı silahlı eylemlerde 70 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği tahmin ediliyor. Cammu Keşmir eyaletinde 500 bin Hindistan askeri bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Keşmir'de Çatışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement