Kırgızistan-Özbekistan Sınır Sorunu - Son Dakika
Güncel

Kırgızistan-Özbekistan Sınır Sorunu

Sınır sorunu çözümünde işbirliği amacıyla iki ülke heyetleri bir araya geldi.

12.12.2014 19:48

BİŞKEK (A.A) – Kırgızistan ve Özbekistan Devlet Sınır Hizmetleri heyetleri, Kırgızistan'ın güneyindeki kentinde bir araya geldi.

Devlet Sınır Hizmetleri'nden AA muhabirine yapılan açıklamada, Kırgızistan Devlet Sınır Hizmetleri Başkan Birinci Yardımcısı Albay İskender Mambetaliyev ve Özbekistan Devlet Sınır Hizmetleri Başkan Birinci Yardımcısı General Nasirbek Usmanbekov'un başkanlığındaki heyetlerin, bugün bir araya geldikleri toplantıda, iki ülke arasındaki bin 374 kilometrelik sınır bölgede yaşayan vatandaşların arasında bilgilendirme çalışmalarının devam edilme kararını yeniledi.

Bu yıl iki ülke sınırında yaşanan vakaların sayısının 2013 yılına göre 15 olaydan 5'e düştüğü belirtildiği toplantıda, sınır vakaların düşüşündeki nedeninin ortak işbirliği sayesinde sağlandığına dikkati çekildi.

Sınırdaki vakaların önlenmesi için ortak faaliyetlerin devam edilmesi gerektiğine ve görüşmeye ilişkin imzalanan protokolde, 2015 yılı için işbirliği ana hedefleri de belirlendi.

Sovyetler Birliği döneminden iki komşu ülkeye miras kalan sınır sorunu sık sık tartışma konusu oluyor ve sınır belirsizliği, izinsiz geçişler ve kaçakçılık yüzünden her yıl sınır hattında tatsız olaylar yaşanıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırgızistan-Özbekistan Sınır Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement