Kışladağ'da 6 Yılda 47,5 Ton Altın Üretildi - Son Dakika
Ekonomi

Kışladağ'da 6 Yılda 47,5 Ton Altın Üretildi

Kışladağ\'da 6 Yılda 47,5 Ton Altın Üretildi

Kanada'lı Eldorado Gold Corporation firmasının alt kuruluşu olarak Türkiye'de 1986 yılında Uşak'ın Ulubey ve Eşme ilçeleri sınırları içindeki Kışladağ'da açılan altın madeninde üretimini sürdüren Tüprag Metal Madencilik San.ve Tic.A.Ş., 2012...

02.01.2013 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanada'lı Eldorado Gold Corporation firmasının alt kuruluşu olarak Türkiye'de 1986 yılında Uşak'ın Ulubey ve Eşme ilçeleri sınırları içindeki Kışladağ'da açılan altın madeninde üretimini sürdüren Tüprag Metal Madencilik San. ve Tic. A.Ş., 2012 yılında toplam 289 bin ons (9.27 ton) altın üretimi gerçekleştirdi. Son 6 yılda toplam 1 milyon 480 bin ons (47.5 ton) altın üreten maden Türkiye'nin en yüksek altın üretimine imzasını attı.

Kışladağ Altın Madeni Kamu ve Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Ünal, 6 yıllık üretim sürecinde 47.5 ton altın üreterek ülke ekonomisine katkı sağladıklarını söyledi. 2008 yılında 19 milyon lira vergi ödeyerek 84'üncü sırada yer alan Tüprag'ın, 2011 Kurumlar Vergisi'nde 110 milyon lira vergi ödeyerek Türkiye genelinde en fazla vergi ödeyen 23'üncü firma olduğunu kaydeden Ünal, "Madenimiz ekonomik katkılarının yanı sıra başarısına ve kalkınmasına tüm yöre halkını da dahil ederek sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmiştir. Bu kapsamda Uşak'a yapacağı 480 öğrenci kapasiteli 16 derslikli temel eğitim okul binası için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalandı. Ayrıca, Uşak Üniversitesi'ne yaptıracağı yeni bina ile Uşak'a 5 milyon doların üzerine katkı sağlamış olacak" dedi.

BAŞARI ÇITASI

Tüprag'ın Uşak Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarında düzenli ve en yüksek prim ödeyen firması sıralamasında her yıl birinciliğini koruduğunu ifade eden Ünal, "Firmamız, EBSO tarafından yapılan değerlendirmede 357 milyon 627 bin lira ile Ege Bölgesi'nde en fazla yatırım yapan şirket ünvanını da kazanmış, yine EBSO tarafından hazırlanan 'Ege'nin 100 Büyük Sanayi Kuruluşu' listesinde 2011 yılında 11'inci sıradan 5 sıra birden atlayarak 779 bin 471 lira yatırımla listenin 6'ncı sırasında yerini almıştır" diye konuştu.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK MADENİ

Kışladağ Altın Madeni'nde dünyadaki en ileri teknolojilerin kullanılarak üretimin sürdürüldüğünü vurgulayan Hakan Ünal, şunları kaydetti:

"Üretim, ekonomi ve istihdama her geçen gün daha fazla katkı sağlamayı hedeflemekteyiz. Kışladağ Altın Madeni, yıllık olarak ürettiği altın üretim miktarıyla Avrupa'nın en büyük altın madeni ünvanına sahiptir. Ulusal ve bölgesel kalkınmaya büyük katkı sağlayan maden, özellikle yüzde 80'lik yerel istihdamla 2012 yılında Uşak ilinde en çok istihdam yapan firma olmuş ve halen bünyesinde 1000 kişinin üzerinde çalışanı bulunmaktadır." - Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Kışladağ'da 6 Yılda 47,5 Ton Altın Üretildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement