KKTC'de 23 Nisan Tören ve Etkinliklerle Kutlanıyor - Son Dakika
Dünya

KKTC'de 23 Nisan Tören ve Etkinliklerle Kutlanıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıldönümü anısına Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, KKTC’de tören ve etkinliklerle kutlanıyor.

22.04.2014 12:25

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının yıldönümü anısına Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, KKTC'de tören ve etkinliklerle kutlanıyor.

Etkinlikler çerçevesinde, bugün KKTC okullarından öğrenciler, devlet ve hükümet yetkililerine ziyaretler gerçekleştirerek, temsili olarak makamlara oturacak. Ayrıca konuk heyetlerden ve festival ekiplerinden belirlenen öğrenciler de devlet ve hükümet yetkililerine ziyaretler gerçekleştirecek. Ekipler ayrıca tüm ilçelerde yerel yönetimleri ve askeri temsilcileri de ziyaret edecek. Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, bugün konuk heyetlere yemek verecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yarın KKTC Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu'nun saat 08.00'de radyodan yapacağı konuşmayla başlayacak. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, öğrenciler yarın okullarda toplanarak, tören alanlarına gidecek. Saat 17.00'de ise Lefkoşa Atatürk Spor Salonu'nda gala programı yer alacak. Bayram nedeniyle KKTC Milli Eğitim Bakanlığı'nın organize ettiği "16. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali" de devam ediyor. Festivale, KKTC'yle birlikte, Türkiye, Azerbaycan, Romanya, Rusya (Baş Kordistan), Almanya, Makedonya, Endonezya, Londra Türk Dili ve Kültürü Okulları, Gürcistan, Kazakistan, Bulgaristan, Sırbistan okullarından öğrenciler katılıyor. Konuk çocuklar için bugün saat 18.00'de de Lefkoşa Elysium Park'ta eğlence düzenlenecek.

Yarın saat 17.00'de, konuk ekipler ve yerli ekipler Lefkoşa Atatürk Spor Salonu'nda gala etkinliği yapacak. 24 Nisan Perşembe akşamı saat 20.00'de Girne Dome Otel'de konuk grup liderlerine veda yemeği verilecek ve anı plaketi takdim edilecek. Festivale katılan konuk ekipler, 25 Nisan Cuma günü adadan ayrılacak. Bayram KKTC deki tüm ilçelerde de kutlanacak. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya KKTC'de 23 Nisan Tören ve Etkinliklerle Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement