Kocaeli Bakan Işık: Terör Örgütü Hak Ettiği Muameleyi Gördü - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Bakan Işık: Terör Örgütü Hak Ettiği Muameleyi Gördü

Kocaeli Bakan Işık: Terör Örgütü Hak Ettiği Muameleyi Gördü

Bakan Işık: Terör örgütü hak ettiği muameleyi gördü Ergün AYAZ/İZMİT(Kocaeli), (DHA) - BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 7 Haziran seçimlerinin ardından küresel güçlerce hortlatılan terör örgütü ile çok etkin mücadele ettiklerini belirterek, "Terör örgütünün adeta belini kırdık.

30.01.2016 18:31

Bakan Işık: Terör örgütü hak ettiği muameleyi gördü

Ergün AYAZ/İZMİT(Kocaeli), (DHA) - BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 7 Haziran seçimlerinin ardından küresel güçlerce hortlatılan terör örgütü ile çok etkin mücadele ettiklerini belirterek, "Terör örgütünün adeta belini kırdık. Terör örgütü en tehlikeli oyuna başvurdu. Bölgelerde sözde öz yönetim, kantonlar oluşturmak ve projesini hayata geçirmeye çalıştı. Hiç beklemediği çok sert bir karşılıkla da şu anda terör örgütü hak ettiği muameleyi gördü" dedi.

Kocaeli Ticaret Odası'nın meclis salonunda yapılan 2015 yılı meslek komiteleri ödül törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ ve ticaret odası üyeleri katıldı.

Törende konuşan Fikri Işık, Türkiye'nin dışa bağımlılığının en az noktada olması için her türlü çalışmayı yapacaklarını söyleyerek, "Biz bu çalışmaları yapıyoruz ve yapacağız da. Ama birileri de Türkiye'nin ayağına bağ olmakta, Türkiye'nin ayağına pranga vurmaktan da geri kalmıyor. 7 Haziran seçimlerini yanlış okuyan terör örgütü o günden bu güne kadar özellikle 20 Temmuz'da başlayan süreçten bu yana kadar, bu ülkeye ne kadar büyük zarar vermeye çalıştıklarını hepimiz biliyoruz. AK Parti olarak biz bu meselelerin çözümü için samimi olarak herşeyi yaptık. Çözüm sürecini başlattık. Çok ciddi eleştirileri göğüsleyerek çözüm sürecini başlattık. Dedik ki, 'Türkiye ayağındaki bu prangalardan kurtulsun.' Ama bölgesel gelişmeler, 7 Haziran seçimlerinin ortaya çıkarttığı belirsizlik tablosu hemen küresel güçleri harekete geçirdi ve terör bir anda hortlatıldı. Allah'a hamd olsun o gün bugündür terörle çok etkin bir mücadele başlattık. Terör örgütünün adeta belini kırdık. Terör örgütü en tehlikeli oyuna başvurdu. Bölgelerde sözde öz yönetim, kantonlar oluşturmak ve projesini hayata geçirmeye çalıştı. Hiç beklemediği çok sert bir karşılıkla da şu anda terör örgütü hak ettiği muameleyi gördü" dedi.

Güvenlik güçlerinin operasyonlarda sivillerin zarar görmemesi için büyük hassasiyetle çalıştığını ifade eden Bakan Işık, şöyle konuştu:

SİVİLLERİN ZARAR GÖRMEMESİNE DİKKAT EDİLİYOR

"Bugüne kadar bu çok daha hızlı bir şekilde temizlenebilirdi. Sur, Cizre, Silopi'de çok daha hızlı bir şekilde temizlenebilirdi. Bu kadar adeta iğneyle kuyu kazar gibi bir kuyumcu titizliğiyle ve çok dikkatle bu operasyonların yapılmasının bir tek sebebi var; o da sivillerin zarar görmemesi. Güvenlik güçlerimiz bu kadar büyük hassasiyetle çalışmalarını sürdürürken bir baktım ki akademisyenler bir bildiri yayınlamış ve adeta devleti katliamla suçluyor. Şimdi insanda biraz insaf olur, izan olur."

Bildiriyi yazanları ihanetle suçlayan Bakan Işık, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Geçen gün mecliste bir tartışmada çok ciddi bir diyalog vardı. HDP milletvekili "Bu tanklar bölgede ne yapıyor? Çiçek sulamaya mı gitmişler" diyor. AK Parti Grup Başkan vekilimiz İlknur hanım da çok güzel bir cevap vermiş. Demiş ki "Siz o çukurları çiçek ekmek için mi açtınız?" Akademisyenlerin şu soruyu önce kendi vicdanlarına sormaları gerekmez mi? Acaba niye Karabağlar da değil de Sur'da. Acaba niye Diyarbakır'ın Yenişehir de değil de Sur'da. Niye acaba Silopi, Cizre ve Yüksekova, Muş Varto değil de Sur'da. Eğer orada o teröristler o hendekleri, o çukurları kazmasalardı böyle bir operasyon ihtiyacı olur muydu. Terör örgütüne ima yollu dahi en küçük bir göndermede bulunmayacaksın. Sen bu ülkenin kıt kaynaklarıyla yetiştirdiği akademisyen olarak ama bu bir tek insanın kılına zarar gelmesin diye orada operasyon yapan ve canını veren güvenlik güçlerimizi adeta katliamla suçlayacaksın. Bu bildiriyi yazanların yaptığı iş apaçık ihanettir. Türkiye bu mücadeleden başarıyla çıkacak. Bundan hiçbir şekilde tereddütümüz yok. Ama bu dönemde kimin nasıl davrandığı tarihi kayıtlara geçecek. Herkesin çok dikkatli olması gerekiyor."

Bakan Işık konuşmasının ardından meslek komiteleri üyelerine ödüllerini verdi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Bakan Işık: Terör Örgütü Hak Ettiği Muameleyi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement