Kosova Cumhurbaşkanı Yahyaga Ülke Dışındaki Çatışmalara Taraf Olmayın - Son Dakika
Güncel

Kosova Cumhurbaşkanı Yahyaga Ülke Dışındaki Çatışmalara Taraf Olmayın

Kosova Cumhurbaşkanı Yahyaga Ülke Dışındaki Çatışmalara Taraf Olmayın

RTK'ya konuşan Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Kosovalıların Suriye ve Irak'taki savaşlara katılmasının ülke imajına zarar verdiğini söyledi.

13.08.2014 10:09  Güncelleme: 10:13

Rtk'ya konuşan Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Kosovalıların Suriye ve Irak'taki savaşlara katılmasının ülke imajına zarar verdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Yahyaga, Kosova'nın güvenliğinin daha fazla zarar görmeyeceğini belirterek, ülkenin terörle mücadele konusunda destek aldığını ifade etti.

Aşırıcılıkla ödün vermeden mücadele edeceğiz diyen Cumhurbaşkanı, gençlere ülke dışındaki savaşlara katılmamaları çağrısında bulundu.

BAŞBAKAN TAÇİ YENİ OPERASYONLAR VAR

Başbakan Haşim Taçi, 'Facebook' aracılığıyla Kosova'da IŞİD ve El Nusra destekleyicilerinin gözaltına alınmalarını değerlendirdi. Başbakan Taçi, Kosova Polisi'nin eylemini şöyle değerlendirdi Geçen hafta da duyurduğum gibi devlet organları Suriye ve Irak'ta savaşlara katılanlara karşı geniş bir eylem başlattı. Ulusal güvenliği ve anayasal düzenimizi ihlal ederek, yabancı savaşlara katıldıkları şüphesi üzere 40 kişi göz altına alındı. Bu kötülüğü durdurmak için kararlıyız ve bununla kalmayacağız, yeni opersyonlar ilerdeki günlerde düzenlenecektir.

İSLAM BİRLİĞİ ÜLKE GÜVENLİĞİ İÇİN ALINMASI GEREKEN BİR ÖNLEMDİ

Kosova İslam Birliği, terörle mücadele kapsamında yapılan operasyonu destekleyerek, ülke güvenliğinin korunması için alınması gereken bir önlem olarak değerlendirdi. Kosova İslam Birliği tarafından yayınlanan bildiride, 'inanalarımız hiçbir zaman ve hiçbir şekilde, ülkenin güvenliği ile gençlerin hayatını tehdit eden yasadışı örgütlerin bir parçası olmamalıdır ifadelerini kullandı.

İslam Birliği, yetkili organlara halkın güvenliğini tehdit edenlere karşı gerekli önlemleri alması çağrısında bulundu. Kurum yarıca İslamı kötüye kullananlara da karşı oldukları vurgusu yaptı. İslam Birliği birkez daha özellikle gençlere, Cihad ve Hiafet çağrısı yapanların peşinden gitmemeleri çağrısı yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova Cumhurbaşkanı Yahyaga Ülke Dışındaki Çatışmalara Taraf Olmayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement