Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

Kurban Bayramı'na Doğru

Kurban Bayramı\'na Doğru

Memur Sen Genel Başkanı Gündoğdu: "İnsanlığın karşı karşıya bulunduğu kan, gözyaşı, açlık ve sefalet bayram coşkularının doyasıya yaşanmasına engel oluyor.

03.10.2014 17:27

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "İnsanlığın karşı karşıya bulunduğu kan, gözyaşı, açlık ve sefalet bayram coşkularının doyasıya yaşanmasına engel oluyor. İslam coğrafyasında başımızı nereye çevirsek bir yetimin feryadını, bir mazlumun isyanını duyuyoruz. İslam dünyasının en acımasız zulümlerle karşı karşıya bulunduğu bu dönemde teslim olmamız gereken en önemli ilahi emir, birlik olmaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Gündoğdu, Kurban Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajında, bayramın İslam alemine ve bütün insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesini dileyerek, bayramın şuuruna varabilmek için fakirlerin, yaşlıların, hasların gönüllerinin alınması ve yardıma muhtaç olanlara da yardım edilmesi gerektiğini belirtti.

"Bizim anlayışımıza göre, komşusu açken tok yatan bizden değildir. Bayramın özünde paylaşma, bölüşme, dayanışma vardır. Onun için bayram sevincini evlerinden, yurtlarından, topraklarından ayrılmak zorunda bırakılarak ülkemize sığınan kardeşlerimizden de esirgemeyelim. Bir tebessümle dahi olsa yanlarında bulunalım. Kimsesizlerin kimsesi olalım. Zalimlerle değil mazlumlarla iş birliği yapmak gibi tarihi ve şerefli bir geleneğin ve karakterin sahibi olan aziz milletimize yakışan budur" değerledirmesini yapan Gündoğdu, şunları kaydetti.

"İnsanlığın karşı karşıya bulunduğu kan, gözyaşı, açlık ve sefalet bayram coşkularının doyasıya yaşanmasına engel oluyor. İslam Coğrafyasında başımızı nereye çevirsek bir yetimin feryadını, bir mazlumun isyanını duyuyoruz. İslam dünyasının en acımasız zulümlerle karşı karşıya bulunduğu bu dönemde teslim olmamız gereken en önemli ilahi emir, 'birlik' olmaktır. Müslümanların birliği ve kardeşliği için çalışmaktır. Cenab-ı Allah hepimize bu yolda çalışma azmi versin.

Bu temenni ile tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyor, bu bayramın iç dünyamıza, hanelerimize, ülkemize, dünyamıza huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement