Kuş Cenneti'ndeki Yangında 10 Hektar Alan Zarar Gördü - Son Dakika
Güncel

Kuş Cenneti'ndeki Yangında 10 Hektar Alan Zarar Gördü

Kuş Cenneti\'ndeki Yangında 10 Hektar Alan Zarar Gördü

Samsun'da Kuş Cenneti'nde çıkan yangında 10 hektar sazlık alan zarar görürken, yangın müdahale sonucu güçlükle söndürüldü.

22.08.2013 15:50

Samsun'da Kuş Cenneti'nde çıkan yangında 10 hektar sazlık alan zarar görürken, yangın müdahale sonucu güçlükle söndürüldü.

Bafra ilçesinin Doğanca beldesindeki Kızılırmak Deltası'nda bulunan Kuş Cenneti'nde dün saat 10.00 sıralarında yan 3 ayrı noktana yangın çıktı. Sulak alandaki sazlıklarda çıkan yangına müdahalede güçlük çekildi. Sulak alan ve bataklık olmasından dolayı ekipleri ve köylüler söndürme çalışmasına katıldı. Yangın dün gece geç saatlerde söndürüldü.

Samsun Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürü Emin Karaman yaptığı açıklamada, "Kızılırmak Deltası'nda 3 ayrı noktada yangın çıktı. Yangına kısa sürede ekipler müdahale için sevk edildi. Meydana gelen yangın göl ve sulak olan alanlarda meydana geldiği için müdahale edemedik. Ancak, yangının büyüme ihtimaline karşı Orman Genel Müdürlüğü'nü bilgilendirdik. Büyümesi halinde genel müdürlükten müdahale için helikopter desteği alacaktık. Kurumumuz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Orman İşletme Müdürlüğü ile koordineli çalışarak gerekli müdahalelerin ardından yangını gece saatlerinde tamamen söndürdük. Çıkan yangında 10 hektarlık bir alan zarar gördü. Kurum olarak kasıt olabileceği şüphesi üzerinde duruyoruz. Ancak, delil ya da şüpheli yok. Araştırılması için suç duyurusunda bulunacağız. Gerisi adalete kaldı. Biz bu sırada bu tarz meydana gelebilecek olaylara karşı canlıların yoğun olarak bulunduğu 22 bin hektarlık bir alanda gerekli önlemleri aldık" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kuş Cenneti'ndeki Yangında 10 Hektar Alan Zarar Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement