Lidaş'tan Az Kullanılmış Laboratuvar - Son Dakika
Yerel

Lidaş'tan Az Kullanılmış Laboratuvar

Lidaş\'tan Az Kullanılmış Laboratuvar

TOBB, TMO ve Ordu İl Özel İdaresi ortaklığı ile 2012 yılında kurulan Lisanslı Depoculuk A.Ş.(LİDAŞ), beklediği ilgiyi göremeyince kepenk indirdi.

21.04.2014 15:05

TOBB, TMO ve Ordu İl Özel İdaresi ortaklığı ile 2012 yılında kurulan Lisanslı Depoculuk A.Ş.(LİDAŞ), beklediği ilgiyi göremeyince kepenk indirdi. LİDAŞ'ın faaliyetlerine son vermesiyle birlikte Ünye Ticaret Borsası LİDAŞ'ta kurduğu laboratuvarı satışa çıkardı.

LİDAŞ bünyesinde bulunan ve 18 ay faaliyette olan laboratuvarda, kimyasal ve mikro biyoloji bölümün de hiç işlem yapılmazken, fiziksel olarak sadece 6 tahlil işlemi gerçekleştirildi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, "Fındıkta Lisanslı Depoculuğun başlaması ve borsamızın yetkili sınıflandırıcı olması ile birlikte kurulan Borsa Laboratuvarımız, lisanslı depoların faaliyetlerini sonlandırmasıyla işlevini yitirmiştir. Bölgemizde bu cihazların kullanılabilmesi ile ilgili bir altyapı bulamadığından eldeki cihazların atıl duruma düşmemesi için ekonomik değerini kaybetmeden satılması planlanmıştır. Bu amaçla hiç kullanılmamış bu cihazların satış duyurusu borsamız tarafından yapılmış olup, istekli bulunması durumunda değerlendirme yapılarak satışı gerçekleştirilecektir. Böylece borsamızın mali külfetin karşılığını tam olarak karşılamasa da, uğradığımız maddi kayıp bir ölçüde karşılanmış olacaktır" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lidaş'tan Az Kullanılmış Laboratuvar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement