Lilly Gönüllüleri Darülaceze'de Yaşlılarla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Lilly Gönüllüleri Darülaceze'de Yaşlılarla Buluştu

Lilly Gönüllüleri Darülaceze\'de Yaşlılarla Buluştu

'Lilly Gönüllülük Günü' kapsamında Türkiye'nin en köklü kurumlarından biri olan Darülaceze'deki yaşlılarla buluştu.

06.10.2016 11:24

Lilly gönüllüleri, Darülaceze'nin tarihi fırını Darülikram'ın dekorasyonuna katkıda bulunarak yeniden hizmete açılmasına destek verdi. Lilly çalışanları, iş uğraş terapi atölyelerinde birlikte vakit geçirerek Darülaceze sakinlerine unutulmaz bir gün yaşattı.

Dünyanın önde gelen ilaç şirketi Lilly, 2008 yılından bu yana, tüm çalışanlarının eşzamanlı katıldığı sosyal sorumluluk programı Gönüllülük Günü'nü hayata geçiriyor. Gönüllülük Günü kapsamında bugüne kadar topluma değer katan pek çok önemli sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiren Lilly Türkiye çalışanları bu yıl Darülaceze sakinleri için kolları sıvadı.

Lilly çalışanları, 5 Ekim günü Darülaceze'de bulunan Darülikram'ı n dekorasyonuna katkıda bulunarak hizmete açılması konusunda destek verdi. Darülikram, Darülaceze sakinlerinin yaşamına renk katarken, sağlıklı beslenmelerine de katkı sağlayacak. Aynı gün çalışanlar, iş uğraş terapi atölyelerinde Darülaceze sakinleriyle birlikte vakit geçirerek sakinlere unutulmaz bir gün yaşattı.

Dünyanın en büyük tek günlük gönüllülük programlarından biri

Lilly İlaç Türkiye Genel Müdürü Jose Daniel Lucas, Gönüllülük Günü'nün 'dünya genelinde yürütülen en büyük tek günlük gönüllülük programlarından biri' olduğunu belirterek, "Kurumsal sorumluluk, kuruluşundan bu yana Lilly'nin temel kimliğinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Lilly çalışanları bugüne kadar toplam 825 bin saatlerini gönüllülük günü projelerine ayırmışlardır. Türkiye'de bugüne kadar gurur duyduğumuz birçok çalışmayı hayata geçirdik ve bundan sonra da topluma değer katacak yeni çalışmaları gerçekleştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Paylaşmanın güzel örneklerinden birini yaşadık

Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci ise Darülikram'ın yenilenerek hizmete açılmasına katkı sağlayan Lilly İlaç'a teşekkür ederek, "Darülaceze; paylaşmanın, sorunları ortaklaşa çözmenin simgelerinden biridir. Lilly çalışanlarının Darülaceze'de yaptığı aktiviteler de hem sakinlerimizi sevindirdi, hem de paylaşmanın, toplumsal sorumlulukları yerine getirmenin güzel bir örneği oldu" diye konuştu.

70 ülkeden 24 bin çalışan

'Gönüllülük Günü', dünya genelinde tüm Lilly çalışanlarının aynı anda sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmelerini sağlıyor. 2008'den bu yana 70'den fazla ülkede 24 bin Lilly çalışanı bu anlamlı güne farklı projelerle destek oldu.

Türkiye'de ise bugüne kadar, 'Lilly Konya Karapınar Hatıra Ormanı oluşturulması', 'Heybeliada ve Burgazada kıyı temizliği', 'Çavuş Selçuk Gürdal Yatılı İlköğretim Okulu'nda sağlıklı yaşam, beslenme ve spor eğitimi', 'Diyabetliler ve aileleri için yemek atölyesi', 'Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı'nda (Koruncuk) sağlıklı yaşam ve beslenme eğitimi', 'Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile 17 bin çocuğun eğitimine destek yürüyüşü' gibi pek çok etkinlik düzenlendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Lilly Gönüllüleri Darülaceze'de Yaşlılarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement