Lübnan'daki Suriyeli Sığınmacılar Ceza Ödemeyecek - Son Dakika
Güncel

Lübnan'daki Suriyeli Sığınmacılar Ceza Ödemeyecek

Lübnan, Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri için oturum kurallarını ihlal eden ve yasa dışı yollardan ülkeye giren Suriyeli sığınmacılara af çıkarıldığını açıkladı.

21.08.2014 22:55  Güncelleme: 11:45

Lübnan hükümeti, oturum kurallarını ihlal eden ve yasadışı yollardan ülkeye giren Suriyeli sığınmacıların affedildiğini duyurdu.

Lübnan Başbakanı Temmam Selam başkanlığında yapılan toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Enformasyon Bakanı Ramzi Cerih, "Lübnan'da ikamet şartlarını ihlal eden ya da ülkeye yasa dışı yollardan giren ve ülkelerine dönmek isteyen Suriyeli sığınmacılar affedildi" dedi.

Suriyelilerin ülkelerine dönmelerine teşvik için ceza ödemeden Suriye'ye geçebileceklerini belirten Cerih, bunun 3 ay boyunca geçerli olacağını söyledi.

Birleşmiş Milletler'in (BM) verilerine göre, Lübnan'daki kayıtlı Suriyeli sığınmacı sayısı 1 milyonu aşmış durumda. Yüzde 50'si 18 yaşın altında olan sığınmacıların 400 bini okul çağındaki çocuklardan oluşuyor. Lübnan'da Türkiye ve Ürdün'ün aksine hükümet tarafından sığınmacılar için oluşturulan resmi kamplar bulunmuyor. Suriyeli sığınmacılar, çadır kentlerin yanı sıra Filistinli mültecilerin kaldığı kamplarda, terk edilmiş binalarda ve ahırlarda yaşıyor.

BM, Lübnan'ın sığınmacı sorunuyla başedebilmesi için 2014'te 1,6 milyar dolara ihtiyaç duyduğunu fakat bu paranın sadece yüzde 23'nün toplanabildiğini açıklamıştı. - Beyrut

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lübnan'daki Suriyeli Sığınmacılar Ceza Ödemeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement