Mandela'nın 2 Kızının Daha Olduğu İddiası - Son Dakika
Güncel

Mandela'nın 2 Kızının Daha Olduğu İddiası

Mandela\'nın 2 Kızının Daha Olduğu İddiası

İddia sahipleri miras değil, "tanınmak" istiyor.

10.02.2014 20:05

Güney Afrika'nın eski Devlet Başkanı Nelson Mandela'nın 2 kızının daha olduğu ileri sürüldü.

Mandela'nın vasiyet işlerinden sorumlu avukatlardan Michael Katz, kendilerine gönderilen bir mektupta, 60 yaşlarındaki Onica Mothoa ile 2009'da 63 yaşındayken hayatını kaybeden Mpho Pule'un Mandela'nın kızları olduğunun iddia edildiğini bildirdi.

Mektupta, Pule'un yakınları ve Mothoa'nın miras beklentisi içinde olmadığı, yalnızca Mandela'nın kızları olarak tanınmak istediğini söyleyen Katz, konuyu Mandela'nın vasiyet işleriyle ilgilenen diğer avukatlarla görüşeceğini belirtti.

Güney Afrika basınına açıklamalarda bulunan Mothoa da paranın bir insanın kimliğini satın alamayacağını vurgulayarak, "Kim olduğunu bilmek, çocuklarım, hatta torunlarım için çok önemli" dedi.

Mandela'nın, ilk eşi Evelyn Mase ile birlikteliği sırasında evlilik dışı bazı "gönül işlerine" girmiş olabileceğine yönelik iddialar geçmiş yıllarda da dile getirilmişti. 2004 yılında hayata veda eden Mase, 1958'de ayrıldığı eşinin kendisini aldatmakla suçlamıştı.

Mandela'nın soyağacında Onica ve Mpho isimleri yer almıyor. Nelson Mandela Vakfı'na göre eski devlet başkanının 6 çocuğu oldu, 3'ü hayatını kaybetti.

Güney Afrika'daki ırk ayrımcılığına karşı mücadele veren Mandela, 5 Aralık'ta 95 yaşındayken hayata veda etmişti. Mandela'nın, ailesi, çalışanları, eğitim gördüğü okullar ve Afrika Ulusal Konseyi'ne 4,1 milyon dolarlık varlık bıraktığı açıklanmıştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mandela'nın 2 Kızının Daha Olduğu İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement