Marmaris'te Bayram Hareketliliği Başladı - Son Dakika
Güncel

Marmaris'te Bayram Hareketliliği Başladı

Marmaris\'te Bayram Hareketliliği Başladı

Marmaris'te bayram hareketliliği başladıMUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde bayram tatilcilerinin yarattığı hareketlilik başladı.

10.09.2016 20:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris'te bayram hareketliliği başladı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde bayram tatilcilerinin yarattığı hareketlilik başladı. Yazlığı olanlar ve bayram tatilcileri araçlarıyla uzun kuyruklar oluşturarak bazı yerlerde trafiği kilitledi. Yazlıklarına ve otellerine ulaşanlar ise soluğu deniz kenarında aldı.

Marmaris'e bugün saat 16.00'dan itibaren tatilci ve yazlıkçılar gelmeye başladı. Yoğunluk ilk olarak öğleden sonra, Muğla Büyükşehir Otobüs Garajı'na çok sayıda otobüs firmasının tatilcileri getirmesiyle başladı. Ardından Marmaris girişinde araç yoğunluğu oluştu. Ulusal Egemenlik Caddesi'nden sahil yolunda bulunan Atatürk Caddesi'ne kadar uzanan 10 kilometrelik araç kuyruğu göze çarptı. Polis, sıkışan trafiği açmak için seferber oldu. Otellerine ve yazlıklarına gelen tatilciler, otoparkları doldurunca çareyi cadde ve sokaklara park etmek zorunda kaldı. Oteller bölgesi olarak adlandırılan Kemal Elgin Bulvarı'ndan turistik İçmeler Mahallesi'ne kadar uzanan 11 kilometrelik karayolu, açık otoparka döndü.

SOLUĞU SAHİLLERDE ALDILAR

Otellerine ve yazlıklarına yerleşen tatilciler, soluğu plaj ve havuzlarda aldı. Marmaris Belediyesi Halk Plajı'ndan Turban Mevkii'ne kadar uzanan mavi bayraklı plajlar tatilcilerin renkli görüntülerine sahne oldu. Akşamüstü saatlerinde plajları dolduran tatilciler, bol bol denize girdi, çocuklarıyla oyunlar oynadı. Bazı tatilciler, uzandıkları şezlonglarında Eylül ayının müthiş gün batımı manzarasını seyretmeye daldı.

İstanbul'dan ailesiyle tatile gelen Bilgisayar Mühendisi Bora Uysal, "Uzun süre sonra ilk defa tatile Marmaris'e geliyorum. Marmaris çok güzel ve beş gün süreyle doyasıya bir tatil yaşayacağız" dedi.

İstanbul'dan tatile gelen inşaat mühendisi Canan Kutlu, "Marmaris çok güzel ve seviyorum. Kurban Bayramı için akşamüstü Marmaris'e geldim. Otele yerleştikten sonra hemen soluğu plajda aldım. Günübirlik dahi olsa herkesi Türkiye'nin en güzel cennetine bekliyorum" dedi.

İstanbul'dan tatile gelen Ortaokul öğrencisi Bayram Karadilli ise "Marmaris'e adım atar atmaz hayran kaldım. Denizi ve her şeyi güzel herkes gelmeli" dedi. Yazlıkçılar ise Marmaris Belediyesi'ne ait Mavi Bayraklı Halk Plajı'nda "yere iğne atsan düşmez" dedirten görüntüler sergiledi. Kimileri arkadaşlarıyla tavla oynarken bazıları gün batımına kadar denize girdi.

O OTEL DE DOLDU

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrıldıktan sonra darbeci askerler tarafından saldırı düzenlenen Grand Yazıcı Club Turban Otel'in tüm odaları Kurban Bayramı süresince doldu. Tatil Köyü'nün 485 odası, saldırının yaşandığı yeri görmek için Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Trabzon, Rize ve çeşitli şehirlerden gelen tatilcilerin uğrak yeri oldu.

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, "Şu an üç yıldız ve üzeri nitelikli otellerimiz dolu. Bayram süresince günübirlik gelen tatilcilerimizle birlikte ciddi bir doluluk yaşanacak. Otelciler olarak misafirlerimizin okul açılmadan yazın son demlerinde iyi bir tatil geçirmeleri için hazırız. Herkesi Dünya'nın İncisi'ne bekliyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris'te Bayram Hareketliliği Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement