Mdob, Seyirci Rekoru Kırdı - Son Dakika
Yerel

Mdob, Seyirci Rekoru Kırdı

Mdob, Seyirci Rekoru Kırdı

MDOB, bu sanat sezonunda 65 bin izleyiciye hitap ederek, kurulduğundan bu yana en yüksek seyirci rakamına ulaştı.

06.06.2014 11:13

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), bu sanat sezonunda sahnelediği 146 temsili 65 bin sanatseverle buluşturarak, kuruluşundan bu yana en yüksek seyirci sayısına ulaştı.

MDOB'dan yapılan açıklamaya göre, kendi sahnesinin dışında pek çok etkinliğe imza atan MDOB, okul konserleri aracılığıyla binlerce öğrenciye konser sundu ve onların okul başarılarına katkı sağladı.

Adana, Gaziantep, Osmaniye, İskenderun, Mardin, Kahramanmaraş, Niğde, Nevşehir, Konya, Karaman, Kırşehir, KKTC, İstanbul ve Eskişehir'e de opera, bale ve müzikalleri taşıyan MDOB, turneler açısından da yoğun bir sezonu geride bıraktı.

Bu sezon Lüküs Hayat, Seslerle Anadolu gibi müzikli oyunlar, Mevlana'nın Çağrısı, Fındıkkıran, Çalıkuşu gibi bale eserleri, Karyağdı Hatun, La Boheme, Carmen gibi opera eserleri, Senfonik Neşet Ertaş Türküleri gibi konserler ve çocuk oyunlarıyla 146 temsil sahneleyen MDOB, 65 bin seyirci sayısıyla kuruluşundan bu yana en yüksek rakama ulaştı.

MDOB ayrıca, Lüküs Hayat müzikaliyle 5. Uluslararası İstanbul Opera Festivali'ne, Çalıkuşu balesiyle 12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali'ne,  Notre Dame'ın Kamburu bale eseriyle de Aspendos 21. Uluslararası Opera ve Bale Festivali'ne katılarak, Mersin'in adını uluslararası etkinliklere de taşımayı sürdürdü.

MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, her geçen gün seyirci sayısının arttığını görmenin kendileri için ödüllerin en büyüğü olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bundan aldığımız cesaretle büyük yapımları ve yapıtları seyircimizle buluşturmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz sezon eşsiz opera ve bale eserlerinin yanı sıra, başta Cemal Reşit Rey'in Lüküs Hayat müzikali olmak üzere Çaykovski'nin Fındıkkıran balesi ve Victor Hugo'nun ölümsüz romanından aynı adla baleye uyarlanan Notre Dame'ın Kamburu eserlerini seyircilerimizin yoğun ilgisiyle kapalı gişe sahneledik. Yeni sezon hazırlıklarına başladığımız şu günlerde bahse konu eserleri yeniden sahneleyip, sürpriz bazı eserleri de repertuvarımıza kazandıracağız." - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mdob, Seyirci Rekoru Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement