Milli Eğitim Bakanı Avcı Hakkındaki Gensoru - Son Dakika
Politika

Milli Eğitim Bakanı Avcı Hakkındaki Gensoru

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'in, ihalesi yapılacak bir arsanın alımına ilişkin, içinde bazı AK Parti'li milletvekillerinin de imzalarının bulunduğu protokol olduğunu iddia etmesi, tartışmaya neden oldu.

25.03.2015 02:00

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'in, ihalesi yapılacak bir arsanın alımına ilişkin, içinde bazı AK Parti'li milletvekillerinin de imzalarının bulunduğu protokol olduğunu iddia etmesi, tartışmaya neden oldu. AK Parti'li milletvekillerinin bunun bir iftira olduğunu söylemesi üzerine Serter, "imza" sözünü sehven kullandığını belirtti.

Genel Kurul'da, CHP'nin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında verdiği Gensoru Önergesi'nin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin görüşmelerde, Serter'in iddiaları tartışma yarattı.

Serter, üç bürokratın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Gölbaşı'nda bir arsaya ilişkin yapılacak ihale için bir araya geldiğini, bu arsanın alınmasına dair bir protokol oluşturulduğunu ve imzalanan bu protokolde 12 AK Parti milletvekilinin isminin bulunduğunu iddia etti ve söz konusu isimleri okudu.

Serter, konuşmasının ardından yerine geçtikten sonra isimleri okunan milletvekilleri Serter'in yanına gelerek, böyle bir protokolden haberdar olmadıklarını belirtip, söz konusu protokolü görmek istedi. AK Parti'li milletvekilleri, Serter'e tepki göstererek, yalnızca isimleri yazılı olan kağıtta imzalarının bulunmadığını, bunun bir iftira olduğunu söyledi. Tartışmanın büyümesi üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, birleşime ara verdi. Tartışma arada da devam etti.

Aranın ardından söz alan AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, hiçbirinin böyle bir protokolden haberlerinin olmadığını dile getirerek, "Böyle uyduruk şeylerle gelip burada konuşmanızı yadırgadım. Dava açacağım" ifadesini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Serter'in, bu ihalenin yapılıp yapılmadığına dair bir şey söylemediğini, bunun doğru ya da yanlış olabileceğini belirterek, "Bu protokoldeki isimleri, AK Parti'li bazı milletvekillerinin 'oku' ısrarı üzerine okudu. Biz bu milletvekillerinin tepkilerinden mutlu olduk. Bu protokolün doğru olmamasından mutluluk duyarız. Milletvekilleri kürsüde kendi iddialarını dile getirebilirler" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise Serter'in açıklamasını bir talihsizlik olarak değerlendirdi. Bostancı, "Gösterdiği belgede ne imza var ne bir mühür var. Ne olduğu meçhul bir belge. Böylesine ciddi iddialarda bulunmak büyük sorumluluk ister. Milletvekillerimiz böyle bir protokolden haberdar olmadıklarını, bunun gerçek olmadığını açık bir dille ifade ettiler. Bu bir skandaldır. Kendisini özür dilemeye davet ediyorum" diye konuştu.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, "Sorumlu bir insan önce bunun gerçek olup olmadığını araştırır. Protokolde tek bir imza bile yok. Yalan burada başlıyor. Yaptığınız son derece ayıptır. Hukuki yollara başvuracağız" diye konuştu.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Serter'e, "Eğer biraz kendinize saygınız varsa bunu ispat etmekle sorumlusunuz. Yoksa müfterisiniz. Böyle bir kağıdı herkes bilgisayarda yazıp getirebilir. Haklarımı arayacağım. Yazıklar olsun. Sahte belgeyle kalktınız, 'imzanız var' dediniz" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Serter'in gösterdiği kağıdın bir "helvacı kağıdı" olduğunu belirterek, "Bu yalandır, düzmecedir. Bunu iddia edenler, bu iddialarını ispatlamakla yükümlüdür" ifadesini kullandı.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, "Bu, zerre kadar protokol yerine geçmeyecek adi bir kağıt. Bayan olarak sizin adınızda da bir şeyler yazarlar, haysiyetinizle, şerefinizle oynayacak listeler yaparlar, sizi de o listenin içine dahil ederler, temizleyemezsiniz kendinizi. Şu anlatılanlarla alakalı en ufak bir haberimiz dahi yok" dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, bir kağıt parçasıyla insanlara iftira atıldığını, bunun bir yalandan ibaret olduğunu söyledi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, utanç verici bir durum yaşandığını, haberlerinin olmadığı bir konuda saldırıya uğradıklarını ifade etti. Koçer, böyle bir protokolü ilk defa burada gördüğünü kaydetti.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, "Bu kürsüde söylenecek şeylerin mutlaka birtakım temellere dayalı olması lazım, bu kürsüde söylenecek, gösterilecek belgelerin gerçekliğinin, doğruluğunun ve ne olduğunun araştırılması lazım" diyerek, Serter'in özür dilemesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı da bunun bir oyun ve tezgah olduğunu ifade etti.

Yeniden söz alan Nur Serter ise adı geçen hiçbir milletvekilini bir ihaleyle girmeyle itham etmediğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Sehven ağzımdan 'imzalı' sözü çıktı. O kadar çok bağırış çağırış oluyordu ki bu ağzımdan sehven çıktı. Burada sizleri üzdüğüm için üzgünüm. Benim burada kastettiğim şey çok açıktır, ben dedim ki: Oradaki bürokratlar birtakım Adalet ve Kalkınma Parti'li milletvekilleriyle birlikte bir işe girerek bir girişimde bulunmaktır. Buradaki kastım kendilerini meşru hale getirmeye ve aklamaya çalışıyorlar. Onlar kendilerini büyütüyorlar, dışarı taşıyorlar anlamında. Samimiyetle söylemek istediğim buydu. Bunun dışında bir meramım, bir niyetim kesinlikle yoktur. Yapmış olduğunuz hakaretlerle ilgili elbette benim de haklarım saklıdır.

Burada görmüş olduğum tepkiden ve sizde yarattığım üzüntüden dolayı da samimiyetle üzüldüm. Amacım, sizin o ekiple birlikte bir iş yaptığınız değildi, böyle anlamanıza neden olduğum için gerçekten üzgünüm. Söyleyeceğim budur ama bu, sizin burada kalkıp, bana hakaret edip benim ahlakımla, namusumla ilgili şeyler söylemenizi de haklı kılmaz."

Akif Hamzaçebi de "Elbette, Sayın Nur Serter'e yönelik hakaret kelimeleriyle ilgili Nur Serter yasal haklarını kullanma takdirinde bulunacaktır. O kendi takdirinde olan bir konudur ancak o hakaret kelimelerini, ben o kelimeleri sarf eden arkadaşlara iade ediyorum" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Milli Eğitim Bakanı Avcı Hakkındaki Gensoru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement