Miroğlu: "Bu Darbe Girişiminin Arkasında ABD Var" - Son Dakika
Kültür Sanat

Miroğlu: "Bu Darbe Girişiminin Arkasında ABD Var"

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Bu darbe girişiminin arkasında Amerika Birleşik Devletleri var." dedi.

01.08.2016 14:09

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Bu darbe girişiminin arkasında Amerika Birleşik Devletleri var." dedi.

AK Parti İlçe Başkanlığı önünde toplanan Türk bayrakları taşıyan binlerce vatandaş demokrasi nöbetini sürdürüyor. FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterip, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyan Midyatlılar sık sık tekbir getirip "şehitler ölmez, vatan bölünmez", "dik dur eğilme", "FETÖ'ye idam" sloganları attı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik gençlerin okuduğu İstiklal Marşı ve ilahilerle devam etti.

Milletvekili Orhan Miroğlu yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyledi. Terör örgütü PKK ile FETÖ'nün el ele olduğunu ifade eden Miroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisinde 15 Temmuz darbe harekatını araştırma komisyonu kurulacağını bildirdi.

"DAEŞ ile mücadele etmek istiyorsanız FETÖ terör örgütünü tasfiye ediniz"

FETÖ'nün elebaşının gücünü dışarıdan aldığını vurgulayan Miroğlu, şöyle konuştu:

"Bu darbenin arkasında Amerika Birleşik Devletleri var. Onu Türkiye'de hepimiz biliyoruz. Uludere'de o katliamın yaşanmasına yol açan yanlış istihbaratı Genelkurmay Başkanlığı'na yine bu örgütün elemanları bildirdi. DAEŞ ile mücadele etmek istiyorsanız FETÖ terör örgütünü tasfiye ediniz. Bu tasfiyeyi ancak ABD yönetimi yapabilir. FETÖ terör örgütü elebaşını 1999 yılında iade ettiğiniz gibi hiç vakit kaybetmeden iade ediniz. Türkiye'deki insanların sizi dost ve müttefik bir ülke olarak görmesini istiyorsanız bunu yapmak zorundasınız."

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış ise halkın yüksek irade ve cesareti ile terör örgütünün planını yok edildiğini ifade ederek, Türkiye'nin Suriye ve Irak gibi darbelerle kirli planlarla yok edilemeyeceği söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Aydın Aydın, demokrasi şehitleri için bestelediği Kürtçe şarkısını okudu.

Miroğlu: "Bu Darbe Girişiminin Arkasında ABD Var"
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Miroğlu: 'Bu Darbe Girişiminin Arkasında ABD Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement