Karayalçın: Şişli'ye Laf Atanlar Önce Türkiye'yi Yönetmeyi Becersin - Son Dakika
Güncel

Karayalçın: Şişli'ye Laf Atanlar Önce Türkiye'yi Yönetmeyi Becersin

Karayalçın: Şişli\'ye Laf Atanlar Önce Türkiye\'yi Yönetmeyi Becersin

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, "Devlet içinde paralel yapı var diyenler Şişli'ye laf atıyorlar, 'Yönetemiyorlar' diye önce Türkiye'yi yönetin." dedi.

28.01.2015 13:36  Güncelleme: 14:10

CHP İstanbul İl Başkanlığına atanan Murat Karayalçın, yeni yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kendisine danışmanlık yapacak isimleri bugün bir basın toplantısıyla kamuoyuna tanıttı.

Karayalçın "AKP yöneticileri devlet içinde paralel bir devlet olduğunu söylemekteler. Böyle bir devlet yönetimi olur mu? Bir devlet var, içinde paralel bir devlet var. Bir bölgesinde başka bir devlet var. Ondan sonra AKP yöneticileri ve sayın Başbakan kalkıp diyecekler ki, 'Şişli'yi yönetemiyorsunuz'. Sen bir Türkiye'yi yönet bakalım" dedi.

Murat Karayalçın ayrıca, CHP'nin hiçbir cemaatle işbirliği yapmasının söz konusu olmadığını belirterek, "CHP, siyasetin kimlikler üzerinden yapılmasına karşı olan bir partidir" ifadelerini de kullandı.

İSTANBUL İÇİN 3 HEDEF

İstanbul'un sorunlarını üç ana başlık altında değerlendirdiklerini kaydeden Karayalçın, "Bizim ve 40 arkadaşımın, danışmanlarımın ve tüm partililerimizin temel üç görevimiz bulunmaktadır. Birinci temel görevimiz İstanbul'da yoksulluğu yenmektir. İstanbul'da yoksulluğun kökünü kazıyacağız. Bir tanıma göre İstanbul'da 300 bin aile, başka bir tanıma göre 500 bin aile yoksulluk koşullarında yaşamaktadır. İstanbul'un 700 bin işsizi bulunmaktadır. CHP İstanbul İl Örgütü olarak yoksulluğa son verme kararlılığındayız. Bunun için çalışacağız ve bize yetki verilirse İstanbul'da kent yoksulluğunu ortadan kaldıracağız. İkinci amacımız İstanbulluların kabusu olan olası bir depremin yıkımını önlemek için tüm düzenlemeleri yapacağız. Tüm projeleri hazırlayıp, tüm kararları alıp uygulamaya koyacağız. Üçüncü olarak da İstanbul'un topraklarını ve doğal güzelliklerini rant için değil, bir kesim ayrıcalıklı kesim için değil, İstanbul'da kentsel yaşam kalitesinin yükseltilmesi için değerlendireceğiz" diye konuştu.

"CEMAAT İLE İŞBİRLİĞİMİZ YOK"

Karayalçın, bir gazetecinin CHP'deki istifaları ve partisinin bazı cemaat unsurları ile seçim ittifakı yapıp yapmadığı sorusu üzerine, "Böyle bir iddia kesinlikle geçerli değildir. CHP'nin hiçbir cemaat ile işbirliği yapması söz konusu değildir, söz konusu olamaz. CHP, siyasetin kimlikler üzerinden yapılmasına karşı olan bir partidir. Toplumsal kimlikler üzerinden değil, toplumsal sorunlar üzerinden siyaset yapılması gerekli gören bir siyasi partidir. O nedenle böyle bir suçlamanın hiçbir temeli, gerekçesi bulunmamaktadır. İstifa eden arkadaşlarımız; keşke arkadaşlarımız ayrılmasalardı, istifa etmeselerdi ama onların kararlarıdır. Onlarla ilgili yorumda bulunmamın da doğru olmadığını düşünüyorum" şeklinde cevap verdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karayalçın: Şişli'ye Laf Atanlar Önce Türkiye'yi Yönetmeyi Becersin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement