Muş'ta Sel ve Su Taşkını - Son Dakika
Güncel

Muş'ta Sel ve Su Taşkını

Muş’ta etkili olan sağanak yağış nedeniyle Yoncalıöz köyündeki birçok ev, ahır ve samanlık kullanılamaz hale gelirken, Muş Ovası ise sular altında kaldı.

30.03.2015 11:24

Muş'ta etkili olan sağanak yağış nedeniyle Yoncalıöz köyündeki birçok ev, ahır ve samanlık kullanılamaz hale gelirken, Muş Ovası ise sular altında kaldı.

Muş'ta dün akşam saatlerinden itibaren başlayan sağanak yağışın etkisiyle Yoncalıöz köyünden geçen dere taştı. Vatandaşların kendi imkanlarıyla müdahale ettiği taşkın sonucu köydeki birçok ev, ahır ve samanlık su altında kaldı. Köyde incelemelerde bulunan İl Jandarma Komutanlığı ile İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri, can kaybının yaşanmadığı köyde çok sayıda hayvanın telef olduğunu belirledi. AFAD Ekip Şefi Ayhan Çelik, köyde gerekli önlemlerin alındığını, vatandaşların tahliyesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Köy Muhtarı Davut Akova ise, köydeki bazı evleri tahliye ettiklerini belirterek, ailelerin yakınlarının yanına yerleştirildiğini ifade etti. Taşkın sonucu çok sayıda hayvanın telef olduğunu anlatan Akova, yapılacak hasar tespit çalışmasının ardından telef olan hayvan sayısının tespit edileceğini dile getirdi.

Sağanak yağıştan dolayı Muş Ovası'nın bazı alanları da sular altında kaldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muş'ta Sel ve Su Taşkını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement