Muş'ta Sokak Köpekleri Rehabilite Ediliyor - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Sokak Köpekleri Rehabilite Ediliyor

Muş\'ta Sokak Köpekleri Rehabilite Ediliyor

Muş Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, çevre kalitesi yüksek ve yaşanabilir bir kent için çevre ve halk sağlığına yönelik koruyucu çalışmalar kapsamında, ‘Sokak hayvanlarını kısırlaştır, aşıla ve yerinde yaşat çalışmaları’ projesi kapsamında anlaşma sağlanan uzman bir ekip ve mobil araç ile başıboş sokak köpeklerini rehabilite çalışmalarına başladı.

01.10.2014 10:43

Muş Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, çevre kalitesi yüksek ve yaşanabilir bir kent için çevre ve halk sağlığına yönelik koruyucu çalışmalar kapsamında, 'Sokak hayvanlarını kısırlaştır, aşıla ve yerinde yaşat çalışmaları' projesi kapsamında anlaşma sağlanan uzman bir ekip ve mobil araç ile başıboş sokak köpeklerini rehabilite çalışmalarına başladı.

Denge Veterinerlik Kliniği ve Muş Belediyesi arasında imzalanan protokole göre Denge Veteriner Kliniği tarafından toplanan köpeklere yapılan operasyonun ardından postoperatif bölüme alınan köpekler, kuduz aşıları, parazit iğneleri ve kulak küpeleri takılarak tekrar sokağa salınıyor. Çalışmanın devam ettiğini açıklayan Belediye Başkanı Feyat Asya, "Bu proje ile başıboş köpekler sokaklardan alınıyor, aşılanıyor ve kısırlaştırılıyor. Parazitlere karşı tekrar ilaçlanıyor ve alındıkları yerlere bırakılıyorlar. Çalışmamızda çok sayıda hayvan aşılanarak kısırlaştırılmıştır. Bu anlamda çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Başkan Asya "Sokak köpeklerini kısırlaştırıp, aşılayarak yeniden doğal ortamlarına bırakıyoruz. Özellikle köpeklerden insanlara kuduz başta olmak üzere çeşitli hastalıklar bulaşabilir. Bu hastalıklardan korunmak için bu çalışmayı yapmak gerekiyor. Bunun yanı sıra çocukların da sevmek için sıkça muhatap oldukları bu köpeklerin aşılanması sağlık açısında önemli kazanımlar sağlayacaktır" ifadelerini kullandı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Sokak Köpekleri Rehabilite Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement